Авто Авто 27.05.2024 о 10:00 comment views icon

ТОП 10 найдоступніших електромобілів в Україні: Opel, Toyota, Honda та інші

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2022-02-15_12-13-13-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2022-02-15_12-13-13-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2022-02-15_12-13-13-96x96.jpg

Олександра Єршова

Авторка статей, тест-драйвів та оглядів

ТОП 10 найдоступніших електромобілів в Україні: Opel, Toyota, Honda та інші

Все частіше на дорогах України можна зустріти електромобіль, а кількість власників вже сягає 100 тисяч. Ринок наповнений пропозиціями тому ми для вас зібрали список найдоступніших та цікавих представників, на наш погляд, які гідні уваги.

Мене постійно питають, що саме обрати для повсякденної їзди містом з електричних транспортних засобів. Так, людей не відлякує відключення електроенергії та висхідна ціна за кіловати. Звичайно, електромобіль найчастіше — це другий автомобіль в сім’ї. І в такому випадку це дійсно зручно. Як не крути, а електромобіль вигідніший в користуванні ніж звичайні бензинові та дизельні авто, тим паче на фоні очікування підвищення цін на паливо. Відсутність регулярного технічного огляду зі зміною основних рідин та фільтрів робить «електричку» практичною. Питання, звісно суперечливе, бо електричні автомобілі й коштують дорожче. Але виявляється не усі. І з кожним роком різниця все менше, а запас ходу електромобілів стає більшим.

Тож подивімось що саме пропонує ринок з найдоступніших електромобілів у 2024 році. Звісно ми не будемо враховувати зовсім ноунейми з Піднебесної, а тільки бренди, які вже мають певну історію та якість.

10. Opel Mokka-e

Вартість: 1 291 000 грн
Батарея: 50 кВт/год
Запас ходу: 338 кмТОП 10 найдоступніших електромобілів в Україні: Opel, Toyota, Honda та інші

Дійсно варто в першу чергу згадати офіційних представників ринку. І Opel Mokka-e — один з перших електромобілів від компанії Stellantis, які приїхали в Україну. Це компактний кросовер, який пропонує досить багату комплектацію. Оснащений електродвигуном на 136 к. с. та батареєю на 50 кВт/год, яка гарантує запас ходу до 338 км. Якщо ж дивитись на реальні пробіги, то цифра зменшиться до 280 км.

9. Nissan Leaf

Вартість: 1 196 760 грн
Батарея: 40 кВт/год
Запас ходу: 380 км

ТОП 10 найдоступніших електромобілів в Україні: Opel, Toyota, Honda та інші

Про легендарний електромобіль багато розповідати немає сенсу. Ви й так розумієте на що він здатний. Служитиме довго, надійно та вірно. Збільшена в цьому поколінні батарея дає змогу проїжджати ще далі, але не на рівні конкурентів. Тож Nissan продовжує заохочувати споживачів більше ім’ям та офіційною гарантією від виробника разом з сервісним обслуговуванням.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Оснащується синхронним електродвигуном потужністю 150 к. с. та здатен розганятись до 144 км\год. Запас ходу в ньому близький до реальних 280 км.

8. Honda eNP1

Вартість: 1 117 341 грн
Батарея: 68,8 кВт/год
Запас ходу: 510 км

ТОП 10 найдоступніших електромобілів в Україні: Opel, Toyota, Honda та інші

Honda eNP1 не зовсім та «Хонда» до якої ми звикли. Це виключно електромобіль для ринку Азії. Виробляється він на заводі GAC-Honda і в основу покладено свіжу платформу Honda eN Architecture F, яка є модифікованою платформою Honda Vezel другого покоління. Саме такими повинні виглядати сучасні електромобілі на думку Honda. Звісно eNP1 пропонує багато технологічних та комфортних фішок.

Оснащується електродвигуном потужністю 204 к. с., який живить батарея 68,8 кВт/год, забезпечуючи пробіг в 510 км. Є менш потужна версія на 180 к. с. і с запасом ходу до 420 км.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

7. Toyota bZ4X

Вартість: 1 089 307 грн
Батарея: 66,7 кВт/год
Запас ходу: 560 км

ТОП 10 найдоступніших електромобілів в Україні: Opel, Toyota, Honda та інші

Не змогли ми не згадати й цей світовий бренд, що завжди буде лідером, які б машини вони не випустили. Так склалось історично, що запас довіри у Toyota просто безмежний. І саме такий електромобіль викликає найбільше впевненості у споживача. Тільки потрібно не забувати, що в Україну приїжджають автомобілі з Китаю. Відповідно і ставитись до них потрібно обережно. Toyota bZ4X — свіжа модель бренду і виглядає досить сучасно та футуристично. Тільки в салоні вона залишається тією ж знайомою Toyota з досить простою стилістикою.

Побудований електромобіль на фірмовій платформі Toyota e-TNGA та виробляється на китайському підприємстві FAW-Toyota. Для споживачів пропонують передній привід та повний привід, тож і запас ходу відповідно буде змінюватись: 560 км або 500 км. Перша версія має двигун потужністю 150 кВт, а друга два двигуни на кожній вісі по 80 кВт кожний.

6. BYD Yuan Plus EV

Вартість: 1 077 293 грн
Батарея: 60,5 кВт/год
Запас ходу: 510 км

ТОП 10 найдоступніших електромобілів в Україні: Opel, Toyota, Honda та інші

Бренд BYD зараз лідер з вироблення та продажів електромобілів в Китаї. Вони за технологіями та якістю електромобілів вже давно переплюнули навіть Tesla, але не всі готові з цим погодитись. Цей кросовер має батарею побудовану за фірмовою технологією BYD Blade, яка має охолодження та підігрів. Тут встановлено тепловий насос навіть в початковій комплектації, а це значить комфорт в салоні не буде забирати на себе енергію та скорочувати запас ходу.

BYD Yuan Plus EV має електродвигун потужністю 204 к. с., які розганяють машину до перших 100 км/год за 7,3 секунди. Чудовий та комфортний варіант для тих, хто наважиться придбати китайський електромобіль.

5. MG4

Вартість: 999 600 грн
Батарея: 64 кВт/год
Запас ходу: 435 км

ТОП 10 найдоступніших електромобілів в Україні: Opel, Toyota, Honda та інші

Цей електромобіль вже наробив галасу, бо він має стильний дизайн, багаті комплектації, офіційну гарантію від імпортера та сервісне обслуговування. Не дивлячись на китайське походження ореол англійського бренду додає впевненості. Враховуючи історію існування MG на нашому ринку, загальне враження досить позитивне. Електромобілі у них точно — зручні та практичні.

Оснащується MG4 електричним двигуном потужністю 201 к. с., має батарею на 64 кВт/год, що забезпечує пробіг в 435 км (WLTP) в версії LUX. Є і менша версія з батареєю 51 кВт/год та запасом ходу до 350 км (WLTP).

4. Volkswagen ID.3

Вартість: 998 012 грн
Батарея: 52,8 кВт/год
Запас ходу: 450 км

ТОП 10 найдоступніших електромобілів в Україні: Opel, Toyota, Honda та інші

VW iD3 досить популярний серед користувачів і свого часу став початком електричної ери бренду, бо створювався саме як електромобіль. Модель гольф-классу випускається вже в другому поколінні, яке додало більш практичні характеристики та свіжі деталі в зовнішності. Сьогодні це один з найбажаніших електромобілів на ринку. Неостанню роль в цьому грає саме вартість. Офіційно Volkswagen ID.3 не завозиться в Україну, але версій з Китаю у нас пропонують багато за ціною від 818 370 грн.

В рух ID.3 приводить електродвигун на 170 к. с., який живиться від батареї 52,8 кВт/год. За офіційними даними електромобіль здатен проїхати до 450 км, але реальних там буде близько 380 км. Це гідні показники, які доповнено насиченою комплектацією та системами активної безпеки. Тож навіть те, що виробляється він в Китаї, не стримує прихильників бренду, але потрібна обережність та перевірка під час придбання таких авто не в офіційного дилера.

3. DongFeng SKY EV01

Вартість: 877 052 грн
Батарея: 50,8 кВт/год
Запас ходу: 445 км

ТОП 10 найдоступніших електромобілів в Україні: Opel, Toyota, Honda та інші

Жоден європейський електромобіль поки ще не здатен змагатись з китайськими представниками в ціні, враховуючи що вони пропонують за менші гроші з більшим запасом ходу та набором практичних функцій в комплектаціях. Тож цей представник завозиться в Україну сірими дилерами, але має шанс на життя. DongFeng один з провідних брендів в Китаї з вже досить великим багажем у виробництві автомобілів.

DongFeng SKY EV01 має пристойні розміри, що ставлять його поряд з середньорозмірними кросоверами, як Kia Sportage. В салоні зручно розміщуються п’ять осіб, а позаду залишається досить багажного простору (360 літрів в багажному відділені).

Комплектується електромобіль двигуном потужністю 163 к. с., а максимальна швидкість обмежена на позначці в 165 км/год. Це пристойні показники, враховуючи здатність проїжджати до 445 км та насичену комплектацію.

2. Dacia Spring Electric

Вартість: 860 884 грн
Батарея: 29 кВт/год
Запас ходу: 225 км

ТОП 10 найдоступніших електромобілів в Україні: Opel, Toyota, Honda та інші

Цей електромобіль з’явився в Європі у 2020 році та став найдоступнішим на ринку. Його вартість стартувала з 16 990 євро. Насправді Dacia Spring Electric — аналог китайської версії Renault City K-ZE, але дороблений до стандартів європейської безпеки. Він чотиримісний з багажником на 300 літрів та кліренсом 150 мм. Жодних позашляхових можливостей в ньому ви не найдете. Прохідність буде на середньому рівні, але він зручний та простий.
Оснащується електродвигуном потужністю 45 к. с. та здатністю розганяти автомобіль до 125 км/год.

1. Citroen Ami

Вартість: 239 000 грн
Батарея: 5,5 кВт/год
Запас ходу: 69 км

ТОП 10 найдоступніших електромобілів в Україні: Opel, Toyota, Honda та інші

Звичайно Citroen Ami не зовсім електромобіль, а скоріше гаджет, який можна замовити через інтернет. Це зручна альтернатива електросамоката або мопеда. Він буває двомісний або одномісний (Cargo) для перевезення невеликих посилок. Крихітка для пасажирів має невелике місце для зберігання речей позаду крісел, а ось Cargo пропонує більше багажного простору та можливість перевезення до 140 кг вантажу.

Цей ультракомпакт виключно міський мешканець. Його довжина складає 2,41 метра, ширина — 1,39 метра і висота — 1,52 метра, що дозволяє паркувати його будь-яким боком. Радіус розвороту — 7,2 метра. Маневровий, легкий у керуванні та в обслуговуванні. Він оснащений електродвигуном потужністю 8 к. с., а максимальна швидкість складає 45 км\код. Через невелику батарею та запас ходу в 69 км, він згодиться тільки для поїздок на короткі дистанції.

Звісно, останній представник і найдешевший електромобіль — це скоріше прикол, бо автомобілем його назвати важко. Але і він вартий уваги. Взагалі сьогодні користувачам обирати важко. Ринок наповнений різними моделями та брендами, більшість з них приїздить до нас з Китаю. І це вже не вирок, а скоріше серйозна конкуренція, бо серед них дійсно є гідні та цікаві автомобілі.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: