Новини Україна 20.03.2024 о 14:48 comment views icon
Стаття з  

8 млрд рублів, 2762 співробітники: Netcracker попри заяви про вихід продовжує працювати у рф

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg

Ігор Шелудченко

Автор новин

Компанія-розробник систем підтримки операцій , систем підтримки бізнесу   а також рішень з віртуалізації Netcracker продовжує працювати і наймати в рф, попри заяви про вихід з ринків.

Про це свідчить фінансова звітність, на яку звернув увагу пов’язаний з DOU Telegram-канал «Підслухано в IT».

Згідно зі звітом:

  • 8 млрд рублів — виручка компанії у 2023 році;
  • 2762 співробітники в рф у 2023-му.

Крім того, дочірня російська компанія активно експортувала свої послуги для Netcracker в США та Великобританії.

8 млрд рублів, 2762 співробітники: Netcracker попри заяви про вихід продовжує працювати у рф

 

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Наша редакція перевірила інформацію в базах даних та знайшла відповідні підтвердження. Деякі сайти з електронною звітністю навіть наводять більшу кількість працівників.

Також на російських сайтах можна побачити свіжі відгуки співробітників про роботу в різних містах.

8 млрд рублів, 2762 співробітники: Netcracker попри заяви про вихід продовжує працювати у рф

В той же час, в офіційній звітності NEC Group, материнської компанії відсутні згадки про діяльність в Україні та рф. Окрім однієї.

«NEC Group стабільно збільшує кількість замовлень і продажі, в основному від клієнтів з Європи та Азії, незважаючи на те стримування інвестицій клієнтів у ІТ через занепокоєння глобальною економічною рецесією, спричиненою ситуацією в Україні та іншими  факторами», — сказано у звіті.

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Зазначимо, у березні 2022 року, незадовго від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України, стало відомо, що американська IT-компанія Netcracker іде з російського ринку.

Про це тоді повідомляв сам віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Згідно з заявою, компанія зупиняла в росії продаж та інвестиції, а також закривала навчальні центри і припиняла найм людей.

В Україні в Netcracker працює 960 людей. Відкритих вакансії наразі немає. Компанія знаходиться в «Дія City».

Після публікації новини з’явився коментар від проєктного офісу «Дія City». Наводимо його нижче.

«На новину про роботу компанії Netcracker в росії ми не можемо реагувати ніяк, окрім злості та засудження. Компанія є резидентом “Дія City”. І поки вона перебуває в правовому полі України, позбавити її статусу резидента ми не можемо. Тут виникає питання накладення на компанію санкцій — це зона відповідальності РНБО.

Перед набуттям статусу резидента, компанію перевіряють на наявність антикритеріїв. Серед них — резидент країни-агресора у структурі компанії (юридична особа, зареєстрована відповідно до законодавства такої держави, або фізична особа, яка постійно (переважно) проживає у такій державі), санкції, банкрутство, ліквідація, державна частка в статуті, податкові борги тощо. У випадку з Netcracker структура української юрособи була і є чистою.

Також ми ініціювали зміни у законодавстві, що посилюють антикритерій щодо звʼязку компаній з росією. Законопроєкт № 9319 був зареєстрований у Верховній Раді 23 травня 2023 року, пройшов комітет та очікує на перше читання. Зараз ми просимо рішучої підтримки громадськості, щоб швидше ухвалити цей законопроєкт».


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: