Новини Технології 21.02.2023 о 17:19 comment views icon

Airspeeder Mk4 — нове «летюче авто» для повітряних перегонів з екіпажем. Працює на водні та досягає максимальної швидкості 360 км/год за 30 секунд

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Австралійська компанія Alauda Aeronautics — розробник eVTOL для серії перегонів Airspeeder — продемонструвала своє нове «летюче авто» Mk4.

Airspeeder — це ліга перегонів електричних літальних транспортних засобів з вертикальним зльотом та посадкою (eVTOL), яка базується в Лондоні. Перші дистанційно пілотовані перегони між двома авто Airspeeder відбулися у листопаді 2021 року. Ліга існує як організація Alauda Aeronautics — компанії електричної авіації, яка проєктує, розробляє та будує літаки для перегонів eVTOL.

З моменту запуску Alauda та Airspeeder збирали команди пілотів для участі у перегонах у межах всесвітнього чемпіонату EXA. Повідомлялось, що у березні 2022 року організатори залучили ексгонщика Формули E Бруно Сенну — він став першим пілотом eVTOL і послом ліги.

Тим часом Alauda Aeronautics невпинно тестувала свої Airspeeder eVTOL з дистанційним пілотуванням, використовуючи віртуальні кабіни на землі. Перші змагання EXA відбулись минулої осені, коли пілоти Зефатіалі Волш і Фабіо Тішклер отримали повну ліцензію на перегони за участі  Mk3 Airspeeder eVTOL — вздовж траси довжиною один кілометр в Австралії.

Однак головна мета Airspeeder і серії EXA полягає у забезпеченні перегонів eVTOL з екіпажем — і з демонстрацією Mk4 організатори підійшли до неї трохи ближче. Проєкт має стати першим дизайном Airspeeder, яким пілоти фактично керуватимуть вручну з повітря, а не дистанційно. 

Онлайн-курс Front-end developer від Mate academy.
Закінчуйте курс з гнучким графіком Front-end developer та починайте заробляти вже через 7 місяців! Допоможемо з працевлаштуванням!
Отримати знижку на курс

Крім того, MK4 використовуватиме водневу технологію для живлення — те, чим не могли похизуватися попередні моделі. В основі технології — водневий турбогенератор Thunderstrike потужністю 1000 кВт (1340 к.с.), який, за словами Airspeeder, пропонує запас ходу в 300 км. Двигун обладнаний надрукованою на 3D-принтері камерою згоряння (розробленою спеціально для ракетних двигунів) — це допомагає підтримувати низьку температуру полум’я водню, одночасно зменшуючи викиди закису азоту.

«Світ готовий до перегонів на летючих автомобілях з екіпажем. Ми створили техніку, розвивали спорт, залучили спонсорів і технічних партнерів. Зараз настав час для найпрогресивніших, інноваційних та амбітних автомобільних брендів. Представляючи Airspeeder Mk4, ми показуємо транспортні засоби, які змагатимуться в перегонах з екіпажем найкваліфікованіших пілотів у своїй галузі», — каже генеральний директор Alauda Aeronautics Метт Пірсон.

Mk4 презентують як «найшвидший у світі eVTOL», здатний розганятися до максимальної швидкості 360 км/год за 30 секунд з місця. Airspeeder і Alauda Aeronautics стверджують, що льотні випробування з Mk4 вже тривають у Південній Австралії, а перші перегони серії з екіпажем очікуються десь у 2024 році. 

XPeng представила нову версію “летючого авто” зі складаними гвинтами, свою відповідь автопілоту Tesla та роботизованих тварин

Онлайн-курс Front-end developer від Mate academy.
Закінчуйте курс з гнучким графіком Front-end developer та починайте заробляти вже через 7 місяців! Допоможемо з працевлаштуванням!
Отримати знижку на курс

Джерело: Electrek

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: