Новини Софт 10.08.2023 о 10:31 comment views icon

Безпощадне SEO: CNET видаляє тисячі старих статей, щоб покращити ранжування в пошуку Google

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Новинний ресурс CNET видалив багато старих статей зі свого сайту. Як свідчить внутрішня службова записка, це дозволить підвищити рейтинг сайту у пошуку Google.

Зазначається, що з липня із сайту CNET було видалено тисячі статей. У службовій записці CNET говориться, що так зване обрізання контенту «надсилає сигнал Google про те, що CNET свіжий, актуальний і гідний того, щоб бути вищим за наших конкурентів у результатах пошуку». При цьому публікації, визнані «застарілими», архівуються за допомогою Internet Archive Wayback Machine, і авторів попереджають не менше ніж за 10 днів.

«Видалення контенту із сайту — це непросте рішення. Наші команди аналізують безліч наборів даних, щоб визначити, чи є на CNET сторінки, які нині не обслуговують значну аудиторію. Ці показники включають перегляди сторінок, профілі зворотних посилань та кількість часу, що минув з моменту останнього оновлення», — йдеться у службовій записці.

Порівняння архівів Wayback Machine за 2021 рік та власного лічильника статей CNET на сайті показує, що сотні, а в деяких випадках й тисячі матеріалів зникали щороку, починаючи з середини 1990-х років. Дані за 2022 та 2023 роки відсутні.

Зазначимо, що CNET належить компанії Red Ventures. Вона застосовує безжальну SEO-стратегію до свого переліку медіаактивів, до якого також входять The Points Guy, Healthline та Bankrate. У січні повідомлялося, що CNET непомітно використовував інструменти ШІ для створення контенту, який міг би містити партнерську рекламу. Після цього викриття та виявлених помилок у статтях, створених ШІ, Red Ventures тимчасово призупинила випуск таких матеріалів та переглянула свою політику щодо ШІ. У травні співробітники CNET об’єдналися у профспілки, пославшись на необхідність більшого контролю над тим, як використовуються генеративні інструменти ШІ та як сайт монетизує їхню роботу.

Red Ventures і CNET виправдовують видалення контенту роботою алгоритмів ранжирування Google Search, заявляючи, що цей процес «поліпшить рейтинг SEO та призведе до більшого залучення користувачів». Однак Gizmodo вказує, що видалення частини архівів за своєю суттю не є гарною стратегією SEO. Google заявляла, що її настанови не заохочують цю практику. Водночас експерти з пошукового просування сказали Gizmodo, що це може бути корисно для сайтів, якщо робити це обережно.

Онлайн-курс "Фінансовий директор" від Laba.
Опануйте інструменти управління грошовими потоками, ризиками та активами компанії, щоби перейти на посаду CFO.
Приєднатися до курсу

Red Ventures, схоже, готові ризикувати. Згідно зі службовою запискою, CNET піддаватиметься регулярному «обрізанню контенту» у майбутньому, принаймні, один раз на рік.

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: