Новини Технології 31.05.2022 о 17:01 comment views icon

білорусь хотіла допомогти росії у війні проти України, але щоб без санкцій. Не вийшло — літаки «белавіа» опинилися в «чорному» списку США

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/7e8fea7f1b4653ed9e1cb2c65e965ae6?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/7e8fea7f1b4653ed9e1cb2c65e965ae6?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

З квітня літаки білоруської державної авіакомпанії «белавіа» знаходяться у «чорному» списку, що створює для союзника країни-терориста росії Не секрет, що самопроголошений президент та білоруський диктатор лукашенко допомагає путіну з початку війни — з території білорусі російська армія регулярно проводить наступальні операції та завдає авіаудари по українських містах. неабиякі незручності. Днями сталася вельми курйозна ситуація — Ізраїль взяв та й відмовив «белавіа» у польотах, а та пожалілася на своєму сайті, що тепер змушена через це скасувати рейси до Тель-Авіва.

Прикметно, що гендиректор «белавіа» ігор чергинець назвав таке рішення влади Ізраїлю «неочікуваним і таким, що викликає подив» та удав ніби взагалі не розуміє, чому ізраїльська сторона так вчинила. Як кажуть, «ой, а що трапилося?».

Річ у тім, що ще у квітні міністерство торгівлі США опублікувало роз’яснення — через підтримку білоруссю війни росії проти України 9 квітня були запроваджені обмеження на використання американських літаків авіакомпаніями з білорусі. Водночас саме американські Boeing становлять основу цивільного флоту у цій країні. «Белавіа» не виконала припис, і вже 14 квітня США внесли до «чорного» списку відразу сім літаків Boeing 737 білоруського авіаперевізника.

Якщо хоч якась компанія у світі спробує заправляти, ремонтувати, надавати запчастини та будь-яке сервісне обслуговування для підсанкційних літаків, то ризикує сама потрапити під жорсткі санкції — штрафи, втрата експортних привілеїв та інші обмеження. І оскільки Ізраїль є давнім партнером США, «белавіа» отримала відмову.

Цікаво, що маршрут Мінськ-Тель-Авів, який хотіла перезапустити «белавіа» мав стати рекордним за тривалістю перельоту. Якщо раніше переліт з транзитом через Україну займав 3 години, то після початку війни його протяжність мала збільшитися до 9 годин з проміжною посадкою в столиці Азербайджану Баку та обльотом через росію та Казахстан.

Російська цивільну авіація також йде у добре відомому усім напрямку

Курс Full-stack developer від Mate academy.
Fullstack developer вміє працювати як з фронтендом, так і з бекендом сайта. Закінчуйте з нами курс Full-stack developer та отримуйте можливість гарно заробляти!
Отримати знижку на курс

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: