Новини WTF 06.05.2024 о 16:20 comment views icon

Влада Північного Йоркшира заборонить апострофи на дорожніх знаках, аби уникнути плутанини в комп’ютерних системах

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Місцева влада британського регіону Північний Йоркшир оголосила, що забороняє використання апострофа на вуличних знаках через цифрові бази даних та можливі проблеми з пошуком. У англійській мові апостроф перед «s» вказує на приналежність, а просто «s» у кінці слова — на множину. не всім мешканцям нововведення прийшлося до вподоби.

Рада заявила, що всі нові дорожні знаки виготовлятимуться без апострофів, незалежно від попередніх випадків використання. Мешканці курортного містечка Харрогейт у Північному Йоркширі, з якими поспілкувалися BBC, закликають владу залишити апостроф. Щобільше, хтось домальовує апостроф вручну до нових знаків.

Через цифрові бази даних з написів на вулицях британського містечка прибирають апострофи — не всі мешканці згодні

Одна з незадоволених мешканців, колишня вчителька Пості Сем, скаржиться на знак з назвою вулиці St Mary’s Walk: «Я щодня проходжу повз цей знак, і в мене закипає кров, коли я бачу невідповідну граматику чи пунктуацію». Однак наразі знак самостійно змінений невідомим — на ньому намалювали апостроф. Пості називає це «геніальним» кроком.

Вчителька розповідає, що витратила багато часу свого життя на навчання дітей основам граматики та вимагає, щоб коректне написання залишалося на знаках. Подібної ж думки дотримуються й ще кілька опитаних мешканців.

Через цифрові бази даних з написів на вулицях британського містечка прибирають апострофи — не всі мешканці згодні

Рубі Вонг, яка працює в японському ресторані в місті, не проти змін: «Чесно кажучи, оскільки я не з цієї країни, це не має значення, оскільки вимова однакова».

Доктор Еллі Рай, яка читає лекції англійської мови та лінгвістики в Університеті Йорка, каже, що апостроф є відносно новим винаходом на письмі:

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

«Письмово можна сказати, що вони можуть усунути неоднозначність речей, які можуть бути неоднозначними, тому вони розрізняють дві святі Марії, які йдуть вулицею під руку, і «Я живу на алеї святої Марії», але на практиці ці два твердження не є двозначними. Якщо я скажу, що живу на вулиці Святої Марії, [через однакову вимову] ми очікуємо саме назву вулиці чи якусь адресу».

Рада Північного Йоркширу посилається на досвід інших регіонів Великої Британії. Подібні рішення місцевих органів влади, як і публікації про них, існують вже багато років.

Прессекретар Ради додав: «Уся пунктуація буде розглянута, але уникатиметься, де це можливо, тому що назви вулиць і адреси, коли вони зберігаються в базах даних, повинні відповідати стандартам, викладеним у BS7666. Це обмежує використання знаків пунктуації та спеціальних символів (наприклад, апострофів, дефісів та амперсандів), щоб уникнути потенційних проблем під час пошуку в базах даних, оскільки ці символи мають певне значення в комп’ютерних системах».

Британська поліція розмістила у X Twitter дивний згенерований фоторобот підозрюваного — користувачі підібрали кандидатів

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: