Новини Україна 28.06.2023 о 16:01 comment views icon

«‎Дія» + «‎Мрія». Зеленський анонсував новий (окремий) застосунок з ШІ для батьків і дітей

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Цієї осені Мінцифри представить новий державний застосунок під назвою «‎Мрія», який забезпечить доступ до широкого спектра послуг для батьків та дітей. Його повноцінна презентація відбудеться вже восени — запуск окремого (від «‎Дії») застосунку анонсував на сьогоднішньому святковому засіданні в Раді Президент України Володимир Зеленський.

«‎Дія» + «‎Мрія»

Під час промови Зеленський, серед іншого, згадав досягнення Мінцифри та її флагманський проєкт — сервіс державних послуг «‎Дія», який вже отримав міжнародне визнання та невдовзі піде на експорт. Детальніше про експорт «Дії» за кордон та співпрацю з USAID — в окремому матеріалі на сайті.

«Українська Дія стала глобальним прикладом соціального прогресу. Ми зробили її тоді, коли ніхто не вірив, що такий проєкт розвитку можливостей громадян і всієї держави може вдатися. Але ми це зробили. Понад 19 мільйонів користувачів у застосунку. І абсолютна корисність Дії. Зараз українська Дія стає експортним продуктом нашої держави — ми навчаємо інші народи цифровізації на основі наших цифровізованих послуг»,

Володимир Зеленський,

Президент України

Після цього Зеленський анонсував з трибуни Ради створення ще однієї системи — української  «‎Мрії». Це окремий державний застосунок для батьків та дітей, який забезпечить рівний і зручний доступ до знань й інновацій, щоб досягти успіху.

Поки невідомо, які саме послуги увійдуть до стартового набору першої версії застосунку.

«І ми створимо ще одну систему — українську Мрію. Такий спеціальний застосунок, який буде підтримувати все, що стосується батьків та дитини. Послуги, які потрібні батькам, які потрібні дитині — розвиток та освіта, безпека та контакт з державою.

Мрія допоможе отримати рівний доступ до знань з будь-якого куточка світу, а використанням штучного інтелекту допоможе кожній дитині будувати свою унікальну освітню траєкторію заради успіху»,

Володимир Зеленський,

Президент України

Онлайн-курс "Продуктова аналітика" від Laba.
Станьте універсальним аналітиком, опанувавши 20+ інструментів для роботи з будь-яким продуктом.
Дізнатись більше про курс

Презентація Мінцифри, присвячена запуску застосунку «‎Мрія», відбудеться вже восени.

Фрагмент виступу Зеленського у Раді з анонсом «‎Мрії»

Залишається пригадати, як Михайло Федоров наприкінці квітня під час обговорення впровадження ШІ-технологій у державні сервіси згадував два гостроцікаві ШІ-проєкти, які наразі знаходяться у роботі — віртуальний помічник «Надія» та система «Голос громадян», що скануватиме соцмережі у реальному часі.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: