Новини Софт 27.10.2022 о 12:34 comment views icon

Доходи від метавсесвіту не виправдали очікувань Meta — продажі в минулому кварталі обвалилися вдвічі, а збитки сягнули $3,7 млрд

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

У середу, 26 жовтня, Meta опублікувала квартальний звіт про прибутки. Повідомляється, що виторг підрозділу Facebook Reality Labs (FRL) у третьому кварталі склав всього $285 млн – це значно менше прогнозу аналітиків ($406 мільйонів) і нижче виторгу за попередній квартал ($452 млн).

Загалом підрозділ зазнав збитків у розмірі 3,7 млрд доларів за третій квартал порівняно зі збитками у розмірі 2,8 млрд доларів у попередньому періоді (загалом з початку року Reality Labs втратила 9,43 мільярда доларів).

Компанія також заявила у пресрелізі, що очікує на подальше “значне” зростання операційних збитків FRL у 2023 році.

“Після 2023 року ми очікуємо, що інвестиції в Reality Labs будуть такими, щоб ми могли досягти нашої мети щодо збільшення загального операційного доходу компанії в довгостроковій перспективі”, – йдеться у повідомленні.

На телефонній конференції компанії в середу генеральний директор Марк Цукерберг виглядав досить оптимістично, хоча і зазначив про свої побоювання щодо напрямку Meta. Він сказав, що було б “помилкою” не зосередитися на метавсесвіті, а також з оптимізмом відгукнувся про гарнітуру Meta Quest Pro VR, додавши, що з часом все більше співробітників зможуть виконувати свою роботу у віртуальній та змішаній реальності.

Акції Meta впали на понад 15% після закриття торгів у середу. Загалом цього року акції компанії впали на понад 60%.

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

Раніше інвестори Meta закликали компанію скоротити витрати на метавсесвіт.

Більшість бізнес-проєктів у метавсесвіті закриються до 2025 року — аналітики Canalys

У 2021 році збитки FRL склали 10,2 млрд доларів при виторгу у розмірі 2,3 млрд доларів. Але Meta все одно оголосила, що має намір витратити ще більше на підрозділ протягом наступних кількох років, розглядаючи його як “вирішальний фактор подальшого зростання”.

Стосовно компанії в цілому  – Meta повідомила про скоригований квартальний прибуток на акцію за третій квартал у розмірі 1,64 долара (прогнозувалось 1,90 долара за акцію).

Загальний дохід Meta склав 27,7 мільярда доларів, чим перевищив оцінки у розмірі 27,4 мільярда доларів. Компанія очікує на виторг у четвертому кварталі від 30 до 32,5 млрд доларів (оцінка аналітиків – 32,3 млрд доларів).

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

Reality Labs — це бізнес Meta Platforms, запущений у 2020 році. Підрозділ виробляє обладнання та програмне забезпечення віртуальної реальності та доповненої реальності, включаючи гарнітури віртуальної реальності, такі як Quest, і онлайн-платформи, такі як Horizon Worlds.

Раніше Філ Спенсер, голова ігрового підрозділу Microsoft, випробував віртуальний світ Meta та назвав її “погано побудованою відеогрою”. Спенсер був не єдиним, хто виступив проти ідеї метавсесвіту – генеральний директор Snap Еван Шпіґель визначив метавсесвіт як “життя всередині комп’ютера”.

Не в захваті від метавсесвіту навіть співробітники Meta – відповідно до внутрішньої записки, отриманої сайтом The Verge, у Horizon Worlds так багато помилок, що навіть команда його творців практично не використовує застосунок.  А сам Цукерберг нещодавно став мемом після того, як опублікував скриншот свого аватара Horizon, щоб відсвяткувати запуск проєкту для користувачів Quest у Франції та Іспанії.

Джерело: Coindesk


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: