Новини Новини 03.08.2022 о 16:29 comment views icon

КМДА: Майже 70% батьків школярів обрали для своїх дітей навчання в очному режимі з 1 вересня (тільки 10% за онлайн або індивідуальну форму)

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Відповідно до попередніх даних опитування батьків школярів, яке зараз триває у закладах освіти, майже 70 відсотків обрали для дітей очну форму навчання з 1 вересня. Про це повідомила директорка Департаменту освіти і науки Олена Фіданян.

«За нашими попередніми підрахунками, за кордоном на 1 вересня перебуватимуть майже 20 відсотків столичних школярів. Майже 70% дітей, відповідно до опитування батьків, готові до очного навчання.

Решта – тобто ті, хто не наважується відправляти дітей до школи, мають можливість або навчатися онлайн, або за індивідуальною формою. Для цього достатньо написати відповідну заяву в школі», – заявила Олена Фіданян.

Також вона підкреслила, що головна увага в цьому році буде приділятися безпечному перебуванню дітей та працівників у закладах освіти.

«На сьогодні експертною комісією, до якої увійшли представники ДСНС та медичні працівники, перевірені всі школи. Наразі можна впевнено казати, що майже 70% закладів освіти мають укриття (не бомбосховища!), які оновлюються та ремонтуються відповідно до вимог, де діти будуть у безпеці.

Але навіть у цих школах одночасно зможуть перебувати лише стільки людей, скільки вміщує укриття. Тобто школи, у яких укриття не може вмістити всіх учнів із вчителями, перейдуть на двозмінне навчання.

Ті ж заклади освіти, де немає ані свого укриття, яке б відповідало всім вимогам, ані безпечного місця поруч зі школою, куди можна оперативно перевести дітей у разі повітряної тривоги, взагалі не зможуть розпочати навчання в очній формі», – пояснила Олена Фіданян.

Нагадаємо, що 1 вересня до столичних шкіл підуть також діти тих, хто був змушений переїхати до столиці через агресію рф. На сьогодні до закладів освіти зараховано вже більше 2 тисяч дітей внутрішньо переміщених осіб.

Корисні посилання:

Онлайн-курс "Продуктова аналітика" від Laba.
Станьте універсальним аналітиком, опанувавши 20+ інструментів для роботи з будь-яким продуктом.
Дізнатись більше про курс

Інструкція: як діяти вчителям під час занять при оголошенні сигналу «Повітряна тривога»
Рекомендації щодо організації укриттів у школах під час навчання

Джерело: КМДА


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: