Новини Україна 03.01.2023 о 13:59 comment views icon

«Кит» Даррена Аронофскі прямує в Україну — нашумілу драму з Бренданом Фрейзером покажуть в кінотеатрах у 2023 році

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Кінокомпанія Adastra Cinema підтвердила, що фільм «Кит» — одна з найвизначніших та найцікавіших кінопрем’єр 2022 року — вийде в українських кінотеатрах у 2023 році; точну дату української прем’єри фільму Даррена Аронофскі («Мати!», «Реквієм за мрією») обіцяють повідомити невдовзі.

Оновлено [16:42 19 січня]: Adastra Cinema опублікувала локалізований український трейлер та назвала дату виходу фільму в український прокат — 2 березня.

За роль у драмі «Кит» виконавець головної ролі Брендан Фрейзер був номінований на «Золотий глобус», який він проігнорував через давню суперечку з організацією Голлівудської іноземної преси, але вже за тиждень став володарем не менш престижної премії Вибір критиків (Critics Choice Award 2023). Також картина вже отримала ключові номінації від Гільдії акторів та Гільдії продюсерів, які вважаються точними індикаторами майбутніх номінацій від Американської кіноакадемії.

Оригінальний текст від 3 січня

«Кит» — адаптація однойменної п’єси Семюеля Д. Хантера за його власним сценарієм. У центрі сюжету — батько Чарлі, який страждає на ожиріння та намагається налагодити стосунки з донькою-підлітком. Головну роль у першій за п’ять років кінострічці Аронофскі зіграв Брендан Фрейзер, зірка «Мумії».

Світова прем’єра фільму «Кит» відбулася 9 грудня 2022 року. Картина була частиною основної програми кінофестивалів у Венеції та Торонто, де вся увага була прикута до неймовірного перевтілення Брендана Фрейзера. Канадсько-американський актор завдяки своєму перфомансу став очевидним фронтраннером майбутньої премії “Оскар”, а світова преса назвала «Кит» повноцінним камбеком актора у повнометражному кінематографі. Ви могли бачити у соцмережах щемкі відео з затяжними оплесками Брендану Фрейзеру на допрем’єрних показах драми «Кит» — так глядачі намагалися підтримати актора після низки проблем у кар’єрі та особистому житті.

Окрім Брендана Фрейзера у фільмі знялися зірка шоу “Дивні дива” Седі Сінк, номінантка на премію “Оскар” Саманта Мортон, відома за ролями у “Особливій думці” та перших “Фантастичних звірях, зірка культових фільмів “Зменшення” та “Меню” Хонг Чао, а також подорослішавший Тай Сімпкінс з “Астралу”, ”Залізної людини 3” та “Світу Юрського періоду”.

Курс Communicative Business English.
За майже 2 місяці ви відчуєте впевненість у спілкуванні з міжнародними колегами, здолаєте мовний бар’єр та прокачаєте аналітичне мислення.
Реєстрація на курс

Оператором стрічки виступив постійний колега Аронофскі, двічі номінант на премію “Оскар” Меттью Лібатік. “Кит” спродюсований відомою студією А24 (“Все завжди і водночас”, “Легенда про Зеленого лицаря”, “Сонцестояння”, “Неогранені діаманти”, “Місячне сяйво” та ін.) спільно з компанією Даррена Аронофскі Protozoa Pictures.

Трейлер (український дубляж)

В оригіналі

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: