Новини IT-бізнес 13.10.2023 о 10:59 comment views icon

lifecell запустив в київському метро VoLTE — якісніші дзвінки через мережу 4G LTE

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

lifecell повідомив про черговий етап розширення покриття VoLTE — київське метро стало черговою помітною локацією, куди дісталася відома технологія передачі голосу мережею LTE.

VoLTE — сучасно технологія для передачі голосу через мережу LTE (4G), що значно покращує чіткість та якість цього самого голосового зв’язку, а також дозволяє одночасно користуватися швидкісним інтернетом (особливо корисна опція, коли смартфон використовується як модем).

З лютого 2022 року lifecell — найменший із «великої трійки» українських мобільних операторів із 8,6 млн абонентів — поетапно впроваджує VoLTE, яка працює всюди, де є 4G. Послуга надається без додаткової плати та оплачується за тим самим тарифом, що і звичайні дзвінки.

Наразі у мережі lifecell вже понад 1 млн абонентів спробували переваги технології VoLTE. Найактивніше нею користуються нею власники смартфонів Apple, Samsung та Xiaomi в Києві й області, а також Львові й Одесі.

Щоб скористатися VoLTE потрібно

  • Знаходитись в зоні покриття LTE;
  • Смартфон, який підтримує VoLTE;
  • eSIM або USIM-карту, яка підтримує 4G / LTE;
  • Оновити ПЗ до актуальної версії;
  • Ввімкнути передачу голосових дзвінків через LTE в налаштуваннях.

Окрім VoLTE оператор lifecell активно розвиває послугу VoWiFi (Voice over Wi-Fi) — вона дозволяє абонентам здійснювати голосові дзвінки на базі Wi-Fi-мережі поза зоною дії стільникової мережі.

В контексті останніх подій не зайве згадати, що lifecell, як і «Київстар», опинився під загрозою націоналізації з тих самих причин — зв’язки з підсанкційними російськими бізнесменами на чолі з михайлом фрідманом.

Онлайн-курс "Директор з продажу" від Laba.
Як стратегічно впливати на дохід компанії, мотивувати сейлзів перевиконувати KPI та впроваджувати аналітику — навчить комерційний директор Laba з 12-річним досвідом у продажах.
Приєднатись до курсу

Не тільки «Київстар». lifecell теж під загрозою націоналізації через кліщі Фрідмана

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: