Новини Авто 22.09.2023 о 18:09 comment views icon

Лише роботаксі. Гендиректор Cruise пропонує заборонити в’їзд авто з водієм-людиною у центральні частини міст

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Кайл Фогт, генеральний директор та співзасновник Cruise, стартапа що займається автономними автомобілями, поставив контроверсійне питання, що стосується не заборони автономних автомобілів, а навпаки — він пропонує прибрати з центрів міст машини з водіями.

Це відбулося в рамках конференції TechCrunch Disrupt 2023. Його запитання повністю:

Якщо ви екстраполюєте вперед і побачите, що [автономні транспортні засоби] знижуються в ціні, вони продовжують покращувати свої показники безпеки, вони набагато краще адаптуються до умов, які міста вважають прийнятними, то виникне питання: чи хочемо ми, щоб на наших дорогах було якомога більше автомобілів, керованих людиною? Чому це ще має сенс?

Фогт змалював майбутнє, в якому жителі міст і члени громад одного дня піднімуться на боротьбу з присутністю транспортних засобів, керованих людьми, особливо в міських центрах з високою щільністю пішоходів. Посилаючись на дослідження Cruise про 1 мільйон безпілотних миль, Фогт зазначив, що автомобілі Cruise потрапляють у на 75% менше зіткнень, які можуть спричинити травми, і ця статистика з роками лише покращуватиметься.

Роботаксі Cruise потрапляли в ДТП, в тому числі нещодавно з пожежною машиною, але поки що нікого не вбили. Однак компанія викликала обурення мешканців Сан-Франциско. Зокрема, через блокування карети швидкої допомоги. Проте Фогт вважає, що його компанії «буде за честь приєднатися до боротьби проти автомобілів з водієм та якимось чином допомогти».

Проте Кайл чомусь апелює до досвіду Європи, начебто там люди прагнуть заборонити автомобілі з водіями. В реальності в багатьох європейських містах виконують міри щодо зменшення кількості автомобілів загалом. Вони займають багато місця, дороги заважають гармонійному трафіку пішоходів та велосипедів тощо. Причини проблем автомобілів у місті не зміняться від того, чи є за кермом водій.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: