Новини Технології 29.03.2023 о 12:11 comment views icon

Microsoft Security Copilot — ще один ШІ-помічник на базі GPT-4, який відповідатиме за цифрову безпеку

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Фахівці з кібербезпеки можуть використовувати Security Copilot для допомоги у розслідуванні інцидентів, швидкого узагальнення подій або ведення звітності.

Microsoft Security Copilot, який працює на базі генеративного штучного інтелекту OpenAI GPT-4 і власної моделі безпеки Microsoft, виглядає як звичайний чатбот і має поле для підказок та відповідей, однак обмежений лише запитами, пов’язаними з безпекою. 

Помічник приймає вхідні дані природною мовою, також йому можна надсилати файли, URL-адреси чи фрагменти коду для аналізу. Усі підказки та відповіді зберігаються.

Microsoft Security Copilot – ще один ШІ-помічник на базі GPT-4, який відповідатиме за цифрову безпеку

Результати можна закріпити та узагальнити у робочій області зі спільним доступом для колег. 

«Це схоже на наявність індивідуальних робочих місць для дослідників і спільного блокнота з можливістю ділитися речами, над якими ви працюєте», — говорить Чанг Кавагучі, архітектор із безпеки ШІ в Microsoft.

Функція книги підказок в Security Copilot – це набір кроків або автоматизації, які люди можуть об’єднати в одну, просту у використанні кнопку (наприклад для швидкого зворотного проєктування сценарію). Чатбот також може створити слайд PowerPoint з описом інцидентів чи векторів атак. 

Онлайн-курс "С++ для GameDev" від robot_dreams.
Навчіться кодити на C++ з нуля, опануйте принципи обʼєктно-орієнтованого програмування, ключові бібліотеки та інструменти.Створюйте десктопні та мобільні ігри. Розвивайтеся в геймдеві.
Детальніше

Помічник використовує 65 трильйонів щоденних сигналів, які Microsoft отримує під час збору даних про загрози. Використовується інформація з Агентства кібербезпеки та безпеки інфраструктури, бази даних вразливостей Національного інституту стандартів і технологій, а також власної бази даних аналізу загроз Microsoft.

Звичайно чатбот теж може помилятися, але цикл зворотного зв’язку тут набагато складніший, ніж кнопки «подобається» або «не подобається» в Bing.

«Не думаю, що хтось може гарантувати нульові галюцинації, але те, що ми намагаємося зробити через такі речі, як розкриття джерел, надання зворотного зв’язку та обґрунтування цього на даних із вашого власного контексту, — це забезпечення того, щоб люди можуть зрозуміти та перевірити дані, які вони бачать», — каже Кавагучі. 

Security Copilot – це чергове поповнення у вже немаленькій команді ШІ-помічників Microsoft. Раніше функції GPT-4 отримав помічник розробників на GitHub, а також Microsoft 365 Copilot для документів Office. З 20 березня Microsoft Security Copilot доступний у попередньому перегляді для «кількох клієнтів», і здається про відкриття для широкого загалу тут поки не йдеться. 

«Ми ще не говоримо про терміни загальної доступності. Потрібно багато навчання, відповідального навчання. Тому ми вважаємо, що важливо донести це до невеликої групи людей і розпочати цей процес, щоб зробити продукт найкращим із можливих і переконатися, що ми постачаємо його відповідально», — каже Кавагучі.

Онлайн-курс "С++ для GameDev" від robot_dreams.
Навчіться кодити на C++ з нуля, опануйте принципи обʼєктно-орієнтованого програмування, ключові бібліотеки та інструменти.Створюйте десктопні та мобільні ігри. Розвивайтеся в геймдеві.
Детальніше

Джерело: The Verge

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: