Новини Технології 02.11.2023 о 13:37 comment views icon

Мільярдер-інвестор Рон Барон каже, що оцінка Tesla може сягнути $4 трлн — однак у SpaceX «є шанси стати ще більшою»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Мільярдер-інвестор Рон Барон каже, що оцінка Tesla може сягнути $4 трлн — однак у SpaceX «є шанси стати ще більшою»

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Барон заробив мільярди, інвестувавши у Tesla $570 млн між 2014 і 2016 роками — близько 2% своїх активів на той час. Водночас в інтерв’ю MarketWatch він заявив, що очікує заробити у 5 разів більше на автовиробнику протягом наступних 7-8 років.

Рон Барон уособлює оптимістичну стратегію інвестування «купуй і тримай», яка доволі непогано спрацювала у нинішньому середовищі. Мільярдер керує зосередженим портфелем та отримав від розвитку Tesla непогану винагороду. Нині він входить до переліку MarketWatch із 50 найвпливовішими людьми на ринках.

Сам Маск дещо стурбовано заявляв, що Tesla «‎вирила собі могилу з Cybertruck» та переймався здатністю споживачів купувати дорогі авто в умовах високих процентних ставок. Проте Барон тут виглядає впевненішим і каже, що акції автовиробника з часом зростатимуть, а її ринкова капіталізація підвищиться з нинішніх $630 мільярдів до $4 трильйонів за 10 років.

«Зрештою, це буде не просто автомобільна компанія чи компанія з виробництва акумуляторів. Ми станемо тим, чим була Intel колись в комп’ютерах. Усі автомобілі використовуватимуть автономне керування Tesla. Ніхто інший не зможе конкурувати», — сказав Барон.

Водночас Рон ще оптимістичніше дивиться на SpaceX. Компанія, яка нині є найактивнішою у запуску ракет та її велика дочірня фірма супутникового інтернету, все ще залишаються приватними — однак на думку Барона вийдуть на біржу та стануть публічними протягом наступних 3-х років.

Мільярдер кілька років тому інвестував у SpaceX близько $700 мільйонів, а нещодавній вторинний продаж акцій на приватному ринку оцінював компанію у майже $150 мільярдів.

«Ми думаємо, що до 2030 року вона, ймовірно, коштуватиме приблизно $500-600 мільярдів. І тоді я сподіваюся заробити ще в 10 разів більше грошей. Думаю, що у SpaceX є шанс стати навіть більшою за Tesla», — каже Барон.

Супутниковий інтернет SpaceX Рон називає «‎інтернетом для планети», який подекуди може надаватись із набагато нижчою за конкурентів ціною.

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Та чи не ризиково робити ставку на одну людину? Барон вважає, що ризик був більшим, коли Tesla і SpaceX були меншими компаніями з меншою кількістю людей, але тепер вони «переповнені‎» чудовими інженерами та талановитими професіоналами. Він додав, що торік на роботу в Tesla та SpaceX подали заявки 3,5 мільйона людей.

«Отримати роботу в Tesla та SpaceX важче, ніж потрапити до Гарварду», — сказав Барон. «У нього там працюють найгеніальніші люди, і це не зміниться».

Водночас, як сказав Барон, сам Маск є «унікальною і незамінною силою» в компаніях.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: