Новини Авто 19.10.2023 о 15:09 comment views icon

«Ми вирили собі могилу з Cybertruck». Маск попередив, що Tesla не зароблятиме на бронепікапі до 2025 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

«Ми вирили собі могилу з Cybertruck». Маск попередив, що Tesla не зароблятиме на бронепікапі до 2025 року

Ілон Маск заявив, що Tesla стикається з величезними проблемами в масштабуванні виробництва Cybertruck через його складний дизайн.

«Ми викопали собі могилу за допомогою Cybertruck», — сказав він.

Під час фінансового звіту про доходи Маск оголосив, що поставки електричного пікапа стартують вже 30 листопада для вибраних клієнтів, однак доведеться пройти складний шлях аби Cybertruck став прибутковим — і для цього знадобиться щонайменше 18 місяців.

«Це один із тих особливих продуктів, які з’являються лише раз за довгий час. А їх неймовірно важко вивести на ринок, щоб досягти обсягів і процвітання», — додав він.

Водночас з 2025 року Tesla очікує виробляти чверть мільйона електричних бронепікапів на рік.

«Коли у вас є продукт із великою кількістю нових технологій або будь-яка абсолютно нова програма для транспортних засобів, особливо така різноманітна та просунута, як Cybertruck, у вас виникнуть проблеми, пропорційні кількості нових речей, які ви намагаєтесь створити», — каже Маск.

Запуск Cybertruck відбувається у вирішальні часи для Tesla. Компанія домінує на ринку електромобілів, однак її частка впала в останні роки, оскільки місцеві конкуренти, такі як Ford і Rivian, розширюють свою діяльність.

Футуристичний пікап, вперше анонсований у 2019 році, мав надійти в продаж у 2021 році, але зазнав кількох затримок, оскільки Tesla боролася з унікальним дизайном автомобіля та складністю його виробництва в масштабах. У липні компанія нарешті виробила перший Cybertruck на заводі в Техасі.

У серпні Ілон Маск надіслав електронного листа співробітникам Tesla, вимагаючи, щоб усі деталі Cybertruck були спроєктовані та виготовлені з точністю до 10 мікронів (еквівалент одній тисячній міліметра).

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

Раніше деякі фото прототипів пікапа демонстрували, що на його корпусі із неіржавіючої сталі можуть залишатись відбитки пальців.

Маск також підтвердив, що нині понад мільйон людей зарезервували Cybertruck.

Джерело: Insider


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: