Новини Авто 31.10.2023 о 17:37 comment views icon

Tesla втратила $145 млрд ринкової вартості за 2 тижні — на тлі слабкого попиту на електромобілі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Акції автовиробника впали приблизно на 20% після фінансового звіту за третій квартал, оприлюдненого 18 жовтня.

Акції Tesla втратили 1/5 своєї вартості менш ніж за 2 тижні після оприлюднення фінансового звіту компанії та занепокоєння інвесторів щодо слабкого попиту на електромобілі.

Розпродаж стартував цього місяця, коли автовиробник знизив очікування щодо зростання під час звіту про прибутки за третій квартал, а далі лише підсилився похмурими коментарями аналітиків Волл-стріт та інших компаній (виробник акумуляторів Panasonic і виробник мікросхем ON Semiconductor також забили тривогу щодо індустрії електромобілів).

Panasonic скоротив виробництво акумуляторів на 60% — через слабкий попит на електромобілі Tesla

Загалом занепокоєння вплинули на усі акції в автомобільному секторі США, який також веде широкі переговори з профспілками щодо зарплат. Водночас падіння Tesla виділяється: акції знизились приблизно на 20% після звіту, порівняно з падінням індексу S&P 500Tesla втратила $145 млрд ринкової вартості за 2 тижні — на тлі слабкого попиту на електромобіліTesla втратила $145 млрд ринкової вартості за 2 тижні — на тлі слабкого попиту на електромобіліS&P 500 — фондовий індекс, у кошик якого включено 500 акціонерних компаній США, що мають найбільшу капіталізацію. на 3,6% і падінням індексу Nasdaq 100Tesla втратила $145 млрд ринкової вартості за 2 тижні — на тлі слабкого попиту на електромобіліTesla втратила $145 млрд ринкової вартості за 2 тижні — на тлі слабкого попиту на електромобіліNASDAQ-100 — фондовий індекс, в який включені 100 найбільших із капіталізації компаній, акції яких торгуються на біржі NASDAQ. більш ніж на 4%.

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

Падіння акцій Tesla «‎стерло» близько $145 мільярдів з ринкової капіталізації компанії.

«Проблема полягає в капіталомісткому секторі, який інвестує в неперевірені стратегії електромобілів на тлі зростаючих витрат, нижчих цін, вищих ставок і повільного попиту. Сьогодні інвестори, схоже, усвідомлюють ідею про те, що десятки мільярдів доларів, інвестовані в електромобілі, можуть бути руйнівними, а не такими, що приносять гроші», — написав у вівторок аналітик Morgan Stanley Адам Джонас, обговорюючи послаблення галузі загалом.

Дійсно, перспективи в автомобільній галузі погіршилися через високі процентні ставки, які призвели до стрімкого підвищення вартості володіння автомобілем. У поєднанні зі зростанням інфляції спроможність споживачів дозволити собі великі покупки була обмежена. Електромобілі, які все ще є відносно новою технологією з недостатньо розвиненою екосистемою зарядки, отримали перші удари.

Джерело: Bloomberg


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: