Новини Крипто 22.12.2022 о 15:08 comment views icon

Мінцифри запускає безоплатний онлайн-курс із криптограмотності для українців

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Мінцифри анонсувало вихід наступного освітнього серіалу на платформі «Дія.Цифрова освіта» — «Віртуальні активи». Це базовий курс із криптограмотності, покликаний навчити українців грамотно використовувати криптоактиви.

Це вже не перший такий онлайн-курс про блокчейн та криптовалюти — схожий освітній серіал виходив на платформі «Дія.Цифрова освіта» наприкінці 2020 року.

Програму нового курсу розробили експерти форсайту «Віртуальні активи 2030». Вона передбачає навчання у форматі тренажера:

  • 100 годин теорії та практики;
  • робота над реальними кейсами на наявних платформах;
  • два формати: самостійне навчання та як факультатив у ЗВО.

“Вже кілька років команда Мінцифри активно працює над запуском ринку віртуальних активів. Наша мета — навчити українців грамотно використовувати криптоактиви.

Працюючи над реальними кейсами в різних екосистемах, дізнаєтеся, що таке крипта та як нею користуватися. А головне — які можливості для бізнесу та людей це відкриває.”

з офіційного опису курсу Мінцифрою

Наразі проводиться попередня реєстрація — охочі можуть заповнити онлайн-форму за цим посиланням. Курс має з’явитися на платформі «Дія.Цифрова освіта» вже у лютому. Він реалізується в колаборації з найбільшою європейською криптобіржею з України WhiteBIT, Filecoin Foundation for the Decentralized Web, а також Аtlаntіs.wоrld.

***

В березні Президент Зеленський підписав ЗУ «Про віртуальні активи», який дає «зелене світло» на запуск в Україні легального ринку віртуальних активів та виведення операції з криптовалютами з тіні. Наразі Мінцифри разом з Комісією з цінних паперів та фондового ринку продовжує роботу над законопроєктом про внесення змін до Податкового кодексу України, яким будуть врегульовані питання оподаткування операцій з віртуальними активами. Його ухвалення є обов’язковою умовою для повноцінного запуску ринку віртуальних активів. Спочатку його планували прийняти до кінця 2022 року, але через війну процес ймовірно затягнеться.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: