Новини Україна 29.08.2023 о 09:13 comment views icon

НБУ вперше з початку війни дозволив банкам продаж безготівкової іноземної валюти — з щомісячним лімітом до 50 000 грн

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Національний банк України (НБУ) пом’якшив валютні обмеження з метою мінімізувати множинність обмінних курсів.

Так, із 29 серпня банки (вперше з повномасштабного вторгнення) зможуть продавати населенню валюту у безготівковій формі – без підтвердження підстав чи зобов’язань для проведення таких операцій. Купівля здійснюватиметься за курсом, встановленим банком, та в межах щомісячного ліміту в розмірі 50 000 грн. 

Щомісячний ліміт для купівлі валюти, придбаної для подальшого розміщення на депозиті (від трьох місяців), збільшується зі 100 000 до 200 000 грн. 

В НБУ наголосили, що таке послаблення дозволить зменшити різницю між готівковим та офіційним курсом, а також сприяє переходу населення з купівлі готівкової валюти на безготівкову, що «‎значно зручніше та безпечніше».

Зміни реалізовані у межах оприлюдненої у червні Стратегії пом’якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу та повернення до інфляційного таргетування

В Monobank ще вчора відреагували на оновлення, та анонсували запуск можливості у власному застосунку уночі. 

Курс Full-stack розробки від Mate academy.
Станьте Full-stack розробником з нуля. Mate academy дає комплексні знання і навички для розробки повноцінних веб-рішень — від візуальної частини до серверної логіки. Ви освоїте технології, щоб створити власний проєкт від а до я — без допомоги інших.
Ознайомитися з курсом

Раніше у Нацбанку посилили контроль над внесенням готівки через термінали (з 1 серпня підтвердження номера телефону стало обов’язковим), а також заборонили фінансовим установам відмовляти клієнтам в обміні пошкоджених валют (окрім значно зношених та сильно пошкоджених). Також з 5 жовтня НБУ повернув заборону на Р2Р-перекази за гривневими платіжними картками українських банків на карти іноземних банків.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: