Новини Софт 18.07.2023 о 11:49 comment views icon

«Мільйони» конфіденційних електронних листів американських військових помилково надсилали до Малі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Протягом понад 10 років мільйони електронних листів, пов’язаних із збройними силами США, помилково відправлялися до західноафриканської країни Малі – союзної росії. Причиною тому стала одна прикра помилка. Замість того, щоб до адреси електронної пошти одержувача додавати військовий домен .MIL, люди часто помилково вводять .ML – ідентифікатор країни для Малі.

Як розповів голландський підприємець Йоханнес Зуурбір, найнятий для управління доменом Малі, така ситуація спостерігається вже понад 10 років, попри його неодноразові спроби попередити уряд США. Коли Зурбір почав помічати запити на неіснуючі домени, такі як Army.ML і NAvy.ML, він налаштував систему виявлення цих неправильно спрямованих електронних листів, яка «була швидко перевантажена і перестала збирати повідомлення».

Тільки з січня Зуурбір перехопив 117 тис. відправлених помилково електронних листів, деякі з яких містять конфіденційну інформацію, пов’язану зі збройними силами США. За даними Financial Times, багато з електронних листів містять медичні записи, інформацію про документи, що засвідчують особу, списки персоналу на військових базах, фотографії військових баз, звіти про військово-морські інспекції, списки екіпажів кораблів, податкові звіти та багато іншого. Деякі з неправильно адресованих електронних листів були відправлені військовослужбовцями, туристичними агентами, які працюють зі збройними силами США, американською розвідкою, приватними підрядниками та ін. Наприклад, електронний лист від початку цього року містив маршрут поїздки генерала Джеймса Макконвілла, начальника штабу армії США, під час його візиту до Індонезії, включаючи «повний список номерів кімнат» та іншу конфіденційну інформацію.

Проблема полягає в тому, що 10-річний контракт Зуурбір із Малі спливає в понеділок. Після цього влада Малі зможе отримати доступ до електронної пошти. Минулого року росія встановила свою присутність у Малі через групу вагнера – підтримувану російською державою воєнізована терористична організація. Таким чином, росія зможе отримати доступ до конфіденційної інформації про армію США, яка міститься в електронній пошті з помилково вказаними одержувачами.

Представник Міністерства оборони США заявив, що влада знає про цю проблему. Він додав, що електронні листи, надіслані з домену .mil до Малі, «блокуються», а відправник отримує повідомлення про необхідність перевірити адресу електронної пошти одержувача. Але він визнає, що інші урядові агентства або підрядники, які працюють з урядом США, можуть і надалі помилково надсилати листи до Малі.

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: