Новини Авто 25.10.2023 о 14:49 comment views icon

Роботаксі Cruise позбавили дозволу на роботу в Каліфорнії — після наїзду на пішохода

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Роботаксі Cruise позбавили дозволу на роботу в Каліфорнії — після наїзду на пішохода

Регулятор заявив, що автівки Cruise «небезпечні для експлуатації», а компанія «неправильно представила‎» їхню безпечність

Департамент автомобільних транспортних засобів Каліфорнії призупинив дію дозволу на роботу для роботаксі Cruise, через низку дорожньо-транспортних пригод.

«Ми надали Cruise вимоги, необхідні для подання заявки на відновлення дозволів», — заявляє агентство.

Cruise все ще може випробовувати свої транспортні засоби за участю водіїв, однак безпілотна робота повністю зупинена.

Сан-Франциско — це місто, в якому компанія має найбільшу кількість транспортних засобів і саме тут тестувала свою послугу платних поїздок на роботаксі. Рішення авторегулятора Каліфорнії може серйозно вплинути на плани Cruise щодо виходу на нові ринки та водночас надасть деяку перевагу її конкуренту Waymo (належить Alphabet), який також раніше отримав дозвіл на повноцінну роботу в Сан-Франциско.

У серпні роботаксі Cruise врізалось в пожежну машину, через що постраждав один пасажир. Компанія удвічі скоротила кількість транспортних засобів на час розслідування, а вже 2 жовтня в Сан-Франциско сталася інша аварія, де автівка Cruise наїхала на пішохода.

Раніше громадськість Сан-Франциско висловлювала свою стурбованість щодо проблем з роботаксі, які блокують перехрестя та перешкоджають руху транспорту екстреної допомоги. Найактивніші мешканці знайшли спосіб знешкодити ненависні їм автівки – вони вимикали їх, встановивши дорожні конуси на капот.

Курс Full-stack розробки від Mate academy.
Станьте Full-stack розробником з нуля. Mate academy дає комплексні знання і навички для розробки повноцінних веб-рішень — від візуальної частини до серверної логіки. Ви освоїте технології, щоб створити власний проєкт від а до я — без допомоги інших.
Ознайомитися з курсом

Лише роботаксі. Гендиректор Cruise пропонує заборонити в’їзд авто з водієм-людиною у центральні частини міст


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: