Новини Пристрої 16.08.2023 о 11:16 comment views icon

Sea Baby — морські дрони СБУ з бойовою частиною 850 кг, які успішно атакували Кримський міст

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Sea Baby — морские дроны СБУ с боевой частью 850 кг, успешно атаковавшие Крымский мост

Голова СБУ розповів CNN про розробку та використання морських дронів, які Україна використовує для боротьби з російськими загарбниками. За його словами, саме фахівці СБУ розробили морські надводні дрони, що нещодавно успішно атакували Кримський міст, російський воєнний десантний корабель «Оленегорський горняк» й танкер SIG.

«Морські надводні дрони – унікальна розробка СБУ. До цієї розробки не мають відношення жодні приватні компанії. Саме ці дрони атакували Кримський міст у липні 2023 року, окремі ─ «Оленегорский горняк» і нафтовий танкер «SIG»», ─ заявив Василь Малюк.

Голова СБУ додав, що над розробкою цих дронів і їх виготовленням працює колектив СБУ, якому допомагають цивільні інженери та айтівці. Виробництво здійснюється в Україні на одному з підземних заводів.

Василь Малюк розповів, що саме СБУ була автором оперативних задумів щодо атак на російські об’єкти на морі. Реалізувати їх вдалося разом із Військово-морськими силами ЗСУ. Також він зазначив, що морські дрони, які пошкодили Кримський міст у липні 2023 року, за ініціативою особового складу були названі SeaBaby, тобто «Морський малюк». Вони обладнані бойовою частиною 850 кг. Для враження десантного корабля «Оленегорський горняк» і танкера SIG було використано два окремі надводні дрони, в кожному з яких було по 450 кг бойової частини.

Василь Малюк запевнив, що всі вражені спецслужбою цілі є цілком законними відповідно до українського законодавства і норм міжнародного права. Також він зазначив, що західні партнери не беруть участі в проведенні даних спецоперацій, але активно переймають унікальний досвід СБУ.

Додатково голова СБУ анонсував нові атаки з використанням дронів власної розробки.

Онлайн-курс "Лідогенерація у B2B" від Laba.
Де шукати нових клієнтів, щоб збільшити дохід компанії та які інструменти лідогенерації застосовувати? Розбираємо покроково та комплексно.
Дізнатись більше про курс

«Сьогодні в процесі розробки і реалізації в нас дуже багато різних цікавих операцій, зокрема в акваторії Чорного моря. Обіцяю вам, це буде сюрпризом, особливо для наших ворогів»», – підкреслив Василь Малюк.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: