Новини Софт 25.05.2022 о 15:22 comment views icon

«Скажи правду». Мін’юст створив окремий сайт для постраждалих від дій росіян

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Міністерство юстиції України запускає проєкт «Скажи правду» — це платформа для ефективного збору та оброблення інформації про порушення прав людини російською федерацією.

Кампанія «Скажи правду» має одну мету — притягнення рф до відповідальності у Європейському суді з прав людини. Для цього потрібні докази, а саме відео, фото та записи про порушення, вчинені загарбниками на нашій землі. Це далеко не перший такий проєкт щодо збору доказів воєнних злочинів росії проти українського народу, проте перший офіційний від Мін’юсту.

«На порталі кожен, хто постраждав від дій окупантів, може подати заявку та розповісти власну правду, яку почує весь світ. Ми ведемо роботу згідно з міжнародними стандартами й гарантуємо постраждалим та свідкам захист і збереження персональної інформації. Жодне свідчення не залишиться поза увагою».

Мін’юст

Щоб подати заявку потрібно:

  • Перейти на сайт за посиланням
  • Заповнити просту форму з інформацією про злочин, свідків та жертв.
  • Додати медіадокази та розказати якомога більше про те, що сталося.

***

23 травня суд у Києві оголосив перший вирок російському військовому за злочин проти цивільного — 21-річного сержанта Вадима Шишимаріна засудили до довічного ув’язнення за вбивство жителя Сумщини.

Щодо засудження росії на міжнародному рівні, наразі розглядом справ, пов’язаними з війною в Україні, займаються одразу два міжнародні суди — Міжнародний суд ООН (проти росії) та Міжнародний кримінальний суд (проти конкретних росіян). Це різні органи, об’єднує які лише те, що обидва вони знаходяться у Гаазі.

3 березня Міжнародний кримінальний суд в Гаазі після звернення 39 держав-членів суду розпочав повномасштабне розслідування злочинів, пов’язаних із військовою агресією росії проти України. Прокурор МКС Карім Хан вже декілька раз відвідував Україні: бачив Бучу, масові захоронення цивільних людей, спілкувався зі свідками злочинів. Окрім того, 30 березня розпочала роботу Комісія ООН з прав людини, яка також збирає докази з порушення норм міжнародного гуманітарного права на території України.

Онлайн-курс "Стратегічний маркетинг" від Laba.
Навчіться збільшувати ROI компанії, відстежувати тренди просування та завойовувати нові ринки завдяки комплексній маркетинговій стратегії.
Програма курсу і реєстрація

Шестерні правосуддя продовжують рух, але тут варто розуміти, що це не швидкий процес, він на кілька років.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: