Новини Новини 18.05.2022 о 17:57 comment views icon

У ЦНАП можна буде реєструвати не тільки нові, а й вживані автомобілі (незабаром – онлайн)

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

У ЦНАП можна буде реєструвати не тільки нові, а й вживані транспортні засоби. Кабінет Міністрів України затвердив зміни, які дають змогу громадянам зареєструвати, перереєструвати та зняти з обліку вживані транспортні засоби у центрах надання адміністративних послуг. Раніше така послуга була доступна тільки для нових транспортних засобів.

Також найближчим часом МВС України та ГСЦ будуть здійснювати кроки для покращення роботи СЦ МВС у частині реєстрації/перереєстрації транспортних засобів як найбільш затребуваної послуги. Мета – максимально заощадити час громадянина, зробити послугу більш зручною, зі зрозумілим алгоритмом дій, мінімізувати потенційні корупційні ризики. Для реалізації цієї мети будуть робити конкретні кроки в правовому й організаційному забезпеченні щодо переведення послуги в застосунок Дія.

Фактично послугу реєстрації/перереєстрації ТЗ можна буде здійснити дистанційно, за винятком експертного дослідження. На сьогодні триває погодження із зацікавленими сторонами проєкту акта про виокремлення експертного дослідження з процедури фактичної реєстрації/перереєстрації ТЗ.

Бачення майбутнього алгоритму реєстрації/перереєстрації ТЗ виглядає так:

  • укладаєте договір купівлі авто в телефоні через застосунок Дія;
  • договір автоматично надходить до сервера МВС, де авто проходить усі передбачені перевірки;
  • якщо перевірка пройшла успішно – електронний техпаспорт з’явився в телефоні покупця;
  • номерні знаки ви можете залишити на авто, або самостійно придбати у виробника.

Зазначимо, що вчора Кабінет Міністрів України прийняв зміни до урядового розпорядження від 16 травня 2014 р. №523. Цей акт спрямований на уможливлення здійснення РЕЄСТРАЦІЇ ТА ПЕРЕРЕЄСТРАЦІЇ, ЗНЯТТЯ З ОБЛІКУ ВЖИВАНИХ В ЦЕНТРАХ НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ, а не лише для нових транспортних засобів. Фактично громадянин отримує можливість обирати, де йому зручніше скористатися адміністративною послугою (СЦ МВС чи ЦНАП), а у відносно недалекій перспективі – і третій варіант – онлайн.

Джерело: МВС

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: