Новини Україна 30.01.2023 о 13:30 comment views icon

У “Дії” почали приймати заявки на обмін старих ламп розжарювання на LED-лампи — перші партії надійдуть до обласних центрів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

З 30 січня стартувала Всеукраїнська програма зі зниження навантаження на енергетичну систему країни та скорочення дефіциту електроенергії для користувачів, яка передбачає, що кожен українець зможе обміняти 5 старих ламп розжарювання на 5 енергоефективних LED-лампочок. 

Перші партії надійдуть до обласних центрів (крім тимчасово окупованих Донецька, Луганська, Сімферополя та Севастополя), а також — до Краматорська, Покровська і Кривого Рогу. До кінця лютого LED-лампи мають надійти в інші населені пункти України. 

У “Дії” почали приймати заявки на обмін старих ламп розжарювання на LED-лампи — перші партії надійдуть до обласних центрів

Обмін відбуватиметься у два способи — з попереднім замовленням і без ньогоЯкщо попередньо зареєструватись через застосунок Дія, то лампи гарантовано очікуватимуть на замовника у відділеннях Укрпошти 5 робочих днів після отримання підтвердження на телефон. Якщо прийти без реєстрації, то лампи обміняють лише за їх наявності.

Як оформити заявку через “Дію”:

  • авторизуватись у застосунку “Дія”;
  • обрати розділ “Послуги” та “Обмін лампочок”;
  • вказати контактний номер телефону та відділення Укрпошти, у якому бажаєте отримати лампи;
  • зазначити тип та кількість світлодіодних ламп, які бажаєте отримати.

Детальна інструкція — у відеоролику:

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Отримати лампи зможуть усі громадяни України віком від 18 років, із наявністю паспорта та РНОКПП. Обмін проводиться лише раз, виключно на справні лампи розжарювання. Якщо не забрати замовлення впродовж 5 робочих днів, воно анулюється.

Чому варто обміняти лампи?

З початком масованих обстрілів Україна відчуває брак електроенергії. За даними “Укренерго”, до 40% енергії споживається домогосподарствами й одним з основних джерел підвищеного навантаження на електромережі є старі лампи розжарювання, які використовують у 8 разів більше електроенергії за сучасні лампи.

Наприкінці 2022 року Європейська Комісія згодилася профінансувати закупівлю близько 30 мільйонів LED-ламп для України. Ще 5 млн ламп надасть уряд Франції. 

7-10% — саме на стільки знизиться споживання електроенергії в моменти пікового навантаження на українську енергосистему за умови масової заміни старих ламп на енергоощадні. За підрахунками, 50 млн LED-ламп допоможуть заощадити близько 1 ГВт*год електроенергії — річний обсяг виробництва блоку атомної електростанції.

Станом на 14:00 послуга обміну ламп у “Дії” не працює, схоже, через великий наплив користувачів. При спробі подати заяву вибиває повідомлення про помилку.

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Дія


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: