Новини Софт 13.06.2022 о 17:42 comment views icon

У застосунку «Дія» тепер можна подати декларацію платника єдиного податку 2% та сплатити його. Як це зробити?

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

У застосунку державних послуг «Дія» відтепер можна подати декларацію платника єдиного податку 2% та сплатити його. Про це повідомили в офіційному Telegram-каналі розробники, а міністр цифрової трансформації Михайло Федоров опублікував відео з інструкцією.

Нова послуга, яка вже доступна у застосунку, дозволяє подати декларацію платника єдиного податку 2% та сплатити суму податку, яка підлягає перерахуванню у бюджет, у кілька кліків. Його платниками можуть бути ФОПи-спрощенці 3-ї групи, які подали заяву в Державну податкову службу на застосування спеціальної ставки 2%.

Процес максимально автоматизовано — користувачу лише потрібно вказати суму доходів у відповідній графі  в застосунку «Дія», а розмір податку розраховується автоматично. Заповнення та подача декларації займе не більше 1 хвилини, запевняє міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Як подати декларацію платника єдиного податку 2% у «Дія»

  • У застосунку виберіть меню Послуги/Податки ФОП/Декларація платника єдиного податку 2%
  • Підтвердьте період, за який ви хочете сплатити, та введіть суму надходжень
  • Заповніть контактні дані та перевірте заяву
  • Підпишіть її «Дія.Підписом» та натисніть Надіслати.

Після цього декларація подається до податкової служби, а вся звітність залишається доступною у смартфоні.

Відеоінструкція

На час воєнного стану держава запровадила спеціальний режим оподаткування 2% замість звичного 5%. Система доступна для ФОПів-спрощенців 3-ї групи, які подали заяву в Державну податкову службу на застосування спеціальної ставки 2%. Це підприємці, які займаються різними видами діяльності: наданням інформаційних послуг, виробництвом, перевезеннями тощо. Подати декларацію ФОПам, які перейшли на ставку 2%, потрібно до 20 числа кожного місяця за попередній.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: