Новини Софт 27.06.2022 о 17:44 comment views icon

Українська ІТ-армія атакувала понад 4200 російських сайтів та сервісів за чотири місяці

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Російські окупанти ведуть активну війну проти України не тільки на землі, воді та у небі, але також в інформаційному та цифровому просторах. Водночас українська ІТ-армія Українська ІТ-армія атакувала понад 4200 російських сайтів та сервісів за чотири місяціУкраїнська ІТ-армія атакувала понад 4200 російських сайтів та сервісів за чотири місяціIT-армія України — спільнота українських IT-спеціалістів, створена на третій день повномасштабного російського вторгнення (26 лютого) для нейтралізації ворога в інформаційному та кіберпросторі. Всі свої дії щодо кібератак на окупантські сайти та сервіси IT-спеціалісти координують у Telegram-спільноті з початку вторгнення довела свою спроможність ефективно давати відсіч на власній території не гірше ЗСУ — за чотири місяці спільнота атакувала понад 4200 російських онлайн-ресурсів, повідомили у Мінцифрі.

У межах ініціативи понад 250 тисяч хакерів-добровольців з усього світу об’єдналися, щоб щодня влаштовувати масові атаки на російські онлайн-ресурси — з 26 лютого по 26 червня ІТ-армією було атаковано більше ніж 4200 російських онлайн-ресурсів.

Серед цілей, за якими успішно працює українська ІТ-армія:

  • Сайти держустанов, регіональні суди, заклади вищої освіти, банки. Через DDoS-атаки було зупинено роботу сайтів державних установ рф, росіяни не могли отримати держпослуги, провести фінансові операції в онлайн-банкінгу, абітурієнти не могли подати заявку онлайн до ЗВО, а судові процеси в регіонах призупинилися.
  • Економічний форум, сайти національних і регіональних ЗМІ та онлайн-телебачення, Rutube. Кібератаки зашкодили виступу путіну, а також вивели з ладу ЗМІ, щоб ті не поширювали пропаганду.
  • Сервіси для бізнесу, тендерні майданчики, сервіси онлайн-бухгалтерії, інтернет-провайдери. ІТ-армія завадила підприємцям росії, призвела до зриву торгів, заблокувала роботу бухгалтерам та доступ до інтернету.
  • Системи маркування, алкогольні заводи та ветеринарні інспекції. Атаки призвели до збоїв у роботі продуктових компаній, які не могли нанести спеціальний QR-код на товар, завадили інформаційним системам відстежувати обороти алкогольної продукції та отримати дозволи на м’ясні та молочні вироби.
  • Сервіси купівлі авіаквитків, страхові сервіси, онлайн-сервіси кур’єрської доставки, замовлень їжі, інтернет-покупок. Це не дало росіянам придбати онлайн у кілька кліків необхідну послугу та продукт.

Зараз ІТ-армія закликає всіх охочих долучатися до спільної боротьби, щоб мати зможу продовжувати завдавати нові масові кіберудари росіянам.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: