Новини WTF 07.11.2022 о 18:34 comment views icon

Unchain продасть на аукціоні мем “жінка кричить на кота” як NFT — частину грошей спрямують на допомогу українським дітям

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Є меми-одноднівки, які швидко набридають і втрачають свою актуальність, а є ті, які лишаються з нами надовго і з роками стають тільки краще. Мем “жінка кричить на кота” / Woman Yelling at a Cat безумовно належить до другої категорії й незабаром охочі зможуть отримати у свою колекцію цей легендарний мем як NFT на аукціоні, який проведе український гуманітарний фонд Unchain.Fund.

Unchain проводить аукціон, але не є власником мему — свою частку від продажу (25%) фонд обіцяє в повному обсязі перерахувати на допомогу українським сім’ям з дітьми, які постраждали внаслідок російських ракетних ударів. Інші 75% розділять між собою Тейлор Армстронг, сім’я кота Смадж та українське агентство Zlodei, яке взяло на себе організацію.

Аукціон відбудеться в Лос-Анджелесі 18 листопада — захід розпочнеться о 13:00 за нью-йоркським часом (о 6:00 за київським часом), а його відвідувачі матимуть змогу сфотографуватися зі знаменитою Жінкою та Котом, на якого вона кричить.

Unchain продасть на аукціоні мем "жінка кричить на кота" як NFT — частину грошей спрямують на допомогу українським дітям

Мем «Жінка кричить на кота» поєднує дві окремі картинки: спочатку з’явився кадр із зіркою телешоу «Справжні домогосподарки Беверлі-Хіллз» Тейлор Армстронг. Зображення зі збентеженим котом Смаджем, який сидить за обідньою тарілкою, вперше з’явилося у Tumblr у 2018 році. У 2019-му хтось додумався поєднати ці два зображення, після чого мем набув значної популярності, а у 2020-му він навіть отримав нагороду «Мем року». Відтоді цим мемом і його численними варіаціями ілюструють чвари та зради.

Так, наразі ринок NFT практично припинив своє існування, якщо порівнювати з активністю та обсягом угод на початку року. Водночас багато хто вважає, що у майбутньому інтерес до NFT відродиться з новою силою. Окрім того, можна пригадати успішний приклад з таким благодійним аукціоном — на початку року українська рекламна агенція Zlodei Advertising (BADS) продала популярний мем «Coffin Dance» як NFT та передала 250 000 доларів із вторгованих коштів благодійному фонду «Повернись живим».

Вірусний мем Coffin Dance продали як NFT за $1,048 млн, а частину від виторгу переказали фонду «Повернись живим»

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

  • Unchain Fund — український благодійний фонд, який базується на блокчейн технологіях. З моменту заснування, 24 лютого, Unchain Fund надав гуманітарну допомогу для більш як 400 000 українців на понад $9,3 млн.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: