Новини Military Tech 07.11.2023 о 15:06 comment views icon

ВМС США прийняли на озброєння винищувачі F/A-18 з ефективною проти танків бомбою Stormbreaker (радіус ураження 64 км і три системи наведення)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

ВМС США прийняли на озброєння винищувачі F/A-18 з ефективною проти танків бомбою Stormbreaker (радіус ураження 64 км і три системи наведення)

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Військово-морські сили США отримали на озброєння винищувачі F/A-18 Super Hornet з проривним високотехнологічним озброєнням Stormbreaker, здатним відстежувати рухомі цілі на відстані до 40 миль (64 км) і використовувати три різні типи технологій наведення на ціль.

Це нове покоління бомб, що скидаються з повітря, яке розроблялося ВПК і компанією Raytheon протягом багатьох років, і зараз ця зброя готова і прийшла на озброєння ВМС США, передає WarriorMaven.

F/A-18s зі Stormbreaker

Розробка цієї зброї розпочалась під назвою Small Diameter Bomb II (Бомба малого діаметра II), а її головною перевагою є «трирежимний» шукач — система наведення, зондування і цілевказування, здатна використовувати інфрачервоні й міліметрові хвилі та напівактивні лазерні технології для відстеження цілей. Stormbreaker використовує двосторонній канал передачі даних для відстеження цілей за будь-яких погодних умов. Хоча це авіабомба, а не крилата ракета, вона має майже таку ж здатність, як у «Томагавка», до певної міри «затримуватися», відстежуючи зміну положення цілі.

Пол Ферраро, президент підрозділу Air Power компанії Raytheon, говорить про універсальність Stormbreaker, зазначаючи, що вона надає «авіаторам можливість вражати цілі в складних і динамічних сценаріях».

StormBreaker оснащено інноваційним багаторежимним шукачем, який наводить зброю за допомогою інфрачервоної камери, радара міліметрового діапазону і напівактивного лазера на додаток до GPS і інерціальної навігаційної системи наведення або разом з ними.

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

Зброя не лише всепогодна завдяки використанню технології міліметрових хвиль, але й має додаткові можливості підривання, а також енергетичні або вибухові опції. Інтеграція нових вибухових матеріалів і компонентів боєголовки — що дає змогу зброї знищувати танки. Зокрема, для цього боєголовки Stormbreaker оснащені струменями кумулятивного заряду, осколковими та іншими технологіями.

Підривник із затримкою в Stormbreaker може забезпечити додаткові проникні ефекти, призначені для ураження броньованої зовнішньої частини та вибуху вглиб транспортного засобу, максимізуючи його руйнування. Фрагментація при детонації може розширити сферу ураження танка, роблячи його відсік із вибуховими боєприпасами більш вразливим.

Технологічна здатність знищувати танки може також мати тактичні наслідки для військових кораблів ВМС, які повинні відстежувати й підривати ворожі військові кораблі, надводні безпілотники або прибережні цілі. Можливо, додаткові проникні ефекти, використання запалу уповільненої дії або застосування нових вибухових матеріалів допоможуть пробити корпус ворожого військового корабля і завдати набагато більшої шкоди його функціональності.

Фото: підводний човен ВМС США класу «Огайо» із керованими ракетами прямує на Близький Схід

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: