Новини IT-бізнес 25.09.2023 о 15:29 comment views icon

«Вибачте»: Unity частково відмовилася від своїх спірних планів додаткової монетизації ігрового рушія

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Близько двох тижнів тому Unity оголосила про плани стягувати з розробників плату за кожне завантаження гри, яка використовує рушій Unity Engine. Залежно від низки умов розмір комісії Unity Runtime Fee може становити від $0,005 до $0,20 (на додаток до щорічної плати за передплату).

Після розгромної критики та навіть бойкоту з боку розробників ігор компанія пізніше вибачилася і заявила, що планує внести зміни до нової моделі монетизації, про яку повідомить найближчими днями. Зрештою, наприкінці минулого тижня Unity докладно розповіла про ці зміни.

По-перше, Unity підтвердила, що більше не стягуватиме плату за встановлення з розробників, які використовують плани Unity Personal або Plus. Нова комісія Unity Runtime Fee застосовуватиметься лише до передплатників Unity Pro та Unity Enterprise.

Що ще важливіше, комісія не застосовуватиметься до існуючих ігор. Вона торкнеться лише тих проєктів, які створені на базі версії Long Term Support (LTS), випущеної у 2024 році або пізніше (або оновлені на базі цієї версії).

Крім того, комісія тепер стягуватиметься тільки після того, як гра подолала два пороги: $1 млн валового доходу (за останні 12 місяців) та 1 млн початкових взаємодій.

«Я хочу розпочати з цього: мені дуже шкода.

Нам слід було поговорити з кожним із вас і врахувати всі ваші відгуки, перш ніж оголошувати про нашу нову політику Runtime Fee. Наша мета в цій політиці — гарантувати, що ми зможемо продовжувати вас підтримувати сьогодні і завтра, а також продовжувати інтенсивно інвестувати в наш ігровий рушій», ─ написав президент Unity Марк Уіттен.

«Ви ─ це те, що робить Unity великою, і ми знаємо, що нам потрібно прислухатися до вас і старанно працювати, щоб заслужити вашу довіру. Ми почули ваші побоювання і для того, щоб їх усунути, ми вносимо зміни до політики, про яку було оголошено раніше», ─ додав він, звертаючись до розробників.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

Джерело: videogameschronicle


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: