Новини Кіно 24.07.2023 о 17:47 comment views icon

Ядерний вибух та ще 6 найкращих сцен Кристофера Нолана, знятих без комп’ютерної графіки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Кристофер Нолан не любить CGI (Computer Generated Imagery, або ж комп’ютерні спецефекти) до тої міри, що у своєму новому фільмі — обійшовся без графіки зовсім. Це не позбавило глядача від ефектних сцен, вже не перший день точаться розмови про ядерний вибух, зроблений за допомогою реальної бомби. Ми пригадали ще 6 найкращих сцен із фільмів режисера, зроблених (майже) без CGI.

«Оппенгеймер» — вибух ядерної бомби

Застосована класична перспектива. Для зйомки великого вибуху зблизька зняли менший, доповнений спеціальними речовинами, які імітували спалахи.

«Укорінення» (Inception) — сцена бійки в обертовому коридорі

Зйомка сцени бійки в кімнаті що обертається потребувала побудови маштабної рухомої декорації та складної хореографії для відтворення нульової гравітації, яку мали повторювати актори в кожному дублі.

«Темний лицар: Відродження» (The Dark Knight Rises) — сцена викрадення літака в повітрі

Сцена знайомства з Бейном, головним антагоністом фіналу трилогії про Бетмена знімалася у Шотландії, адже тільки там влада дала дозвіл розбити реальний літак об землю.

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

«Інтерстелар» (Interstellar) — сцени з роботом TARS

Для фільму створили функціональну модель робота неординарної конструкції, яка допомагала героям протягом всієї подорожі до іншої зоряної системи.

«Темний лицар» (The Dark Knight) — переворот вантажівки

Одна із перших сцен протистояння Бетмена та Джокера запам’ятался ефектним переворотом вантажівки. Для зйомки зробили маштабну модель, але результат все-одно вражає.

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

«Темний лицар» (The Dark Knight) — вибух госпіталя

Перед зніманням сцени вибуху лікарні знайшли призначену під знесення будівлю й насправді підірвали її. Втім, найбільше ця сцена запам’ятался імпровізацією Хіта Леджера, який зумів викрутитися із ситуації, коли вибух відбувся не в потрібний момент.

«Тенет» (Tenet) — руйнування Boeing 747

Для знімання сцени команда Нолана придбала списаний літак та направила його в справжній ангар. Режисер потім жартував, що це був найдешевший спосіб зняти сцену.

Бонус: «Інтерстелар» (Interstellar) — чорна діра Гаргантюа

У більшості правил є виключення — так і одна з найвідоміших сцен Нолана майже повністю є комп’ютерною графікою. Втім, тут захоплення викликає скрупульозність підходу до створення моделі, та консультації з провідними вченими.

Чому ж Нолан не любить CGI?

У статті для Гільдії режисерів Кристофер пояснив причину любові до практичних ефектів:

Якими б складними не були комп’ютерні зображення, якщо їх створили без фізичних елементів, вони виглядатимуть як анімація.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: