Новини Кіно 21.07.2023 о 14:38 comment views icon

Обійшлися без CGI: Крістофер Нолан відтворив ядерний вибух в «‎Оппенгеймері» за допомогою реальної бомби

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Нолан вже підривав Boeing 747 для «Тенету» та знімав сцени в умовах невагомості для «Початку», а зараз взявся за відтворення ядерного вибуху. 

У новому блокбастері, який розповідає історію творця атомної бомби Роберта Дж. Оппенгеймера, режисер відмовився від використання комп’ютерних зображень чи технології CGI, покладаючись на такий старий кінематографічний трюк, як примусова перспектива.

Обійшлися без CGI: Крістофер Нолан відтворив ядерний вибух в «‎Оппенгеймері» за допомогою реальної бомби
Кольорове фото грибоподібної хмари, утвореної після Триніті — першого у світі випробовування атомної зброї, здійсненного 16 липня 1945 року в штаті Нью-Мексико, США. Вибух був еквівалентний 21 кілотонні тротилу та знаменував старт ядерної епохи.

Команда мала доволі реалістично показати перше у світі випробовування атомної зброї – і вирішила відзняти зблизька зменшену версію вибуху та за допомогою оптичної ілюзії надати сцені глибину (тобто глядачі мали подумати, що процес набагато масштабніший, ніж є насправді).

Для цього Нолан доручив розробити реальну мінібомбу, яка використовувала звичайне паливо замість атомної енергії. Скотт Фішер та Ендрю Джексон, які керували візуальними та спецефектами фільму, розробили секретний склад, який міг зімітувати яскравий спалах і подальші яскраві червоні хвилі атомного вибуху, використовуючи зокрема бензин, димний порох та алюмінієвий порошок.

Після зйомки вибуху команда наклала кадри один на одного в монтажному пакеті, щоб створити ефект, який нагадував атомний вибух. 

У фільмі також була представлена ​​копія атомної бомби в натуральну величину, створена Фішером та художником-постановником Рут Де Йонг. 

Онлайн-курс "Business English" від Laba.
Вивчіть базу граматики, лексики та вокабуляру.Використовуйте англійську в спонтанній розмові з колегами та клієнтами.Прокачайте її до впевненого В1 — для розвитку кар’єри в бізнесі.
Приєднатись до курсу

У попередніх інтерв’ю Нолан казав, що хоче показати у фільмі жахливі наслідки використання атомної бомби й CGI не дозволить продемонструвати це реалістично. 

«Люди повинні дивитися на це з дискомфортом. Воно має «‎кусатись». Сцена має виглядати гарно і небезпечно одночасно», – заявив режисер.

Покази фільму «Оппенгеймер» стартують в Україні з 21 липня.

Роль фізика Роберта Оппенгеймера зіграє Кілліан Мерфі, котрий працював з Ноланом у трилогії про «Темного лицаря», «Початку» та «Дюнкерку». У фільмі також можна буде побачити Емілі Блант, Метта Деймона, Роберта Дауні-молодшого, Флоренс П’ю, Рамі Малека, Бенні Сафді, Дейна Де Гаана, Джека Квейда, Меттью Модайна, Ділана Арнольда, Олдена Еренрайка, Девіда Крамхолца, Майкла Ангарано, Кеннета Брану та Девіда Дастмалчана.

Джерело: Insider


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: