Новини Пристрої 03.11.2022 о 15:16 comment views icon

Заклади Києва з автономним живленням на випадок блекауту — ЛУН Місто вже працює над такою онлайн-картою

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Команда ЛУН Місто повідомила про створення нової інтерактивної карти відповідно до вимог реалій сьогодення — закладів з автономним живленням, які завдяки генераторам та іншому устаткуванню здатні працювати навіть під час загальних відключень електрики через російські ракетні обстріли.

Наразі команда розробників збирає необхідну інформацію, тож представників різних закладів — кафе, магазинів, майстерень, студій краси, СТО, АЗС та інших — просять заповнити невеличку онлайн-анкету. Після опрацювання заявок автори обіцяють позначити адреси таких закладів на майбутній карті.

Водночас представники мережевого бізнесу, які мають декілька закладів з автономним живленням за різними адресами, можуть написати листа на пошту [email protected] з темою «Світло».

Корисна карта ЛУН Місто була запущена у березні 2022, щоб допомогти українцям знайти аптеки, заправки, супермаркети, які працюють під час війни. Відтоді розробники активно розвивають сервіс — наприкінці квітня з’явився окремий шар з вулицями, які нещодавно перейменували через російські назви. Наприкінці вересня команда ЛУН Місто запустила інтерактивну карту з пунктами вакцинації від ковіду, а кілька днів, коли  80% споживачів у Києві залишилися без водопостачання внаслідок ракетного удару по енергетичному об’єкту — карту бюветів та автоматів з питною водою.

Заклади Києва з автономним живленням на випадок блекауту — ЛУН Місто вже працює над такою онлайн-картою

Внаслідок російських терористичних атак станом на 1 листопада пошкоджено вже близько 40% усієї енергетичної інфраструктури України, зокрема ТЕС, ТЕЦ та ГЕС. «Укренерго» вимушене обмежувати електропостачання для споживачів задля стабілізації енергосистеми — 3 листопада НЕК попередила про відключення електропостачання в Києві та 10 областях. Окрім того, днями голова Київської ОВА Олексій Кулеба попереджав, що існує реальна загроза повного відключення електрики у Києві на два тижні.

Курс-професія "Web Design" від Skvot.
Для тих, хто давно хоче опанувати професію вебдизайнера, але не знає, з чого почати.Після 4 місяців навчання — старт в карʼєрі з двома кейсами у портфоліо.
Програма курсу і реєстрація

В Україні також незабаром мають з’явитися громадські простори із постійним доступом до інтернету — їх планують облаштувати за допомогою Tesla Powerwall та Starlink. Можна не сумніватися, що врешті їх також нанесуть на онлайн-карту, і це допоможе багатьом залишатися на зв’язку з рідними навіть у години тотального блекауту. Так-так, принагідно передаємо привіт російським ботам — «пів країни вже без електро харчування, вже сечі немає терпіти ці пекельні борошна!»

Starlink + Powerwall: В Україні створять автономні точки доступу Wi-Fi на випадок відключення енергопостачання


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: