Новини Технології 19.03.2024 о 15:32 comment views icon
Стаття з  

Змушують йти «за власним бажанням»? Dell відмовила працівникам на ремоуті в кар’єрному зростанні

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg

Ігор Шелудченко

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Американська технологічна компанія Dell попереджає всіх працівників на ремоуті, що без відвідування офісу вони не матимуть права на підвищення.

І ця заява пролунала через десять років після того, як компанія перейшла на гібридний формат роботи, зазначає Arstechnica.

Це досить різкий розворот в політиці компанії, адже раніше вона стверджувала трохи інше.

«Не розраховуйте, що проведений час в традиційному офісі, допоможе налагодити співпрацю та сформує відчуття причетності до вашої організації», — заявляв тоді генеральний директор Майкл Делл.

Хочеш підвищення — йди в офіс

Починаючи з травня, співробітники Dell будуть або на ремоуті, або з гібридним графіком.

  • Останні повинні приходити в офіс принаймні 39 днів на квартал, підтвердив, що дорівнює приблизно трьом разам на тиждень.
  • Ті, хто хотів би ніколи не їздити в офіс, не будуть «розглядатися на підвищення і не зможуть змінювати ролі»

Тут треба згадати, що віддалена робота досить довгий час була одним із корпоративних стандартів компанії. Від 10 % до 15% працівників практично ніколи не з’являлися в офісі.

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

Така гнучкість дозволила компанії стати привабливим роботодавцем в постковідну еру. Тепер же там вважають, що «особисті зв’язки в поєднанні з гнучким підходом мають вирішальне значення для стимулювання інновацій та диференціації цінностей».

Що змінилося в Dell?

Деякі експерти зазначають, що це може бути реакцією на нестабільність світової економіки. Причиною для зміни політики називається впевненість у тому, що якщо люди фізично працюватимуть разом, то зможуть виконувати свої обов’язки краще.

Водночас є й більш логічне пояснення. Неназвані співробітники, з якими спілкувалися журналісти, висловили занепокоєння, що майбутня політика є спробою змусити людей звільнитися. Таким чином Dell могла б заощадити гроші на людських ресурсах без виплат компенсацій.

Останнє масове звільнення в Dell було в лютому 2023 року. Тоді без роботи лишилось 6 500, або 5% працівників компанії.

The post Змушують йти «за власним бажанням»? Dell відмовила працівникам на ремоуті в кар’єрному зростанні first appeared on Highload.today.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: