Новини Пристрої 16.08.2023 о 12:55 comment views icon

«Знахідка на 7 млн грн». Львівські митники знайшли в рейсовому автобусі сховок з iPhone 13 та iPhone 14

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Поки Apple готується до презентації майбутніх iPhone 15, яка попередньо запланована на 13 вересня, контрабандисти не нехтують поки що актуальними й моделями минулого покоління iPhone. Так, черговий досить примітний інцидент зі смартфонами Apple стався на українсько-польському кордоні, повідомляє Державна митна служба України в Facebook.

І так, велику партію товару в обхід декларування та оподаткування знову намагалися ввезти у рейсовому автобусі. Згідно з повідомленням митників, 16 серпня, близько 03:00, у пункт пропуску «Грушів — Будомєж» прибув рейсовий автобус із Польщі, який посадові особи Львівської митниці, «розрахувавши ризики», направили на поглиблений огляд. Під час перевірки митники спільно з прикордонниками виявили у конструктивних порожнинах автобуса 200 новеньких Apple iPhone 13 та 14. Орієнтовна вартість знахідки — 7 млн грн. Кінцеву вартість знахідки визначить спеціаліст-експерт за результатами експертизи.

За фактом правопорушення складено адмінпротокол — відповідальність за приховування товару від митного контролю регулюється ст. 483 Митного кодексу України. Санкція статті передбачає штраф у розмірі 100% вартості цих товарів (безпосередніх предметів порушення митних правил) з їхньою подальшою конфіскацією.

Наразі товар у повному обсязі вилучено, а його подальшу долю визначить суд після розгляду справи.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: