Новости Новости 26.11.2021 в 16:26 comment views icon

«Цю битву за клієнтів ми програли». З 1 грудня monobank знижує процентну ставку на залишок власних коштів до 3% та «ріже» кешбеки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Очікувана реакція monobank на сьогоднішнє зниження Mastercard ставок інтерчейндж в Україні не забарилася — співзасновник проєкту Олег Гороховський підтвердив зміни умов надання послуг та тарифів вже з 1 грудня.

При здійсненні безготівкових розрахунків у торгово-сервісній мережі продавці платять банку-власнику терміналу комісію (приблизно 2% від суми купівлі), а банк-еквайр своєю чергою ділиться частиною комісії з банком-емітентом картки. Коштом цих надходжень фінансувалась бонусна програма лояльності monobank — з нарахуванням кешбеку та миль за покупки. На початку року між Гороховським та співвласником Rozetka Владиславом Чечоткіним виникла суперечка через ініціативу щодо необхідності втручання держави та зниженням міжбанківських комісій (ми писали про це ось тут). Зрештою Національний банк, Visa та Mastercard домовились про поступове зниження комісії інтерчейндж — за два роки на 40%. І сьогодні Mastercard у рамках першого етапу знизила граничний розмір інтерчейндж на 25% — до 1,20%.

Співзасновник monobank Олег Гороховський повідомив, що Visa та MasterCard погодились на поступове зниження банківських комісій «під тиском деяких великих торгових мереж, низки народних депутатів та Національної ради реформ України».

«Цю битву за клієнтів ми програли( Мені дуже шкода, що це відбувається. І я щиро сподіваюся, що від цього виграє хоч хтось, окрім великих торгових мереж».

Олег Гороховський

український бізнесмен та співзасновник monobank

Водночас ці зміни унеможливлюють збереження поточних відсотків по кешбеку та милям, і тому monobank вносить істотні зміни. Завтра всі клієнти повинні отримати відповідні сповіщення про наступні основні зміни:

  • Процентна ставка на залишок власних коштів в гривні та кошти, які зберігаються в «Банках», знизиться з теперішніх 5% до 3%.
  • Розмір кешбеку та миль для власників карт monobank platinum та IRON зменшиться на 25% — до 11 миль та 15 миль за кожні 1 000 грн у чеку відповідно.

Повідомляється, що зміни не стосуватиметься категорій кешбеку від партнерів monobank. Що буде з кешбеками по різних категоріях для власників звичайних чорних та білих карток monobank, які змінюються щомісяця, не уточнюється. Ризикнемо припустити, що вони також стануть меншими.

Бізнес англійська.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Раніше Rozetka та інші великі торгові мережі, які підтримували зниження банківських комісій, обіцяли знизити вартість товарів. То ж тепер лишилось дочекатись, коли все навколо подешевшає.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: