Новости Новости 06.07.2021 в 11:31 comment

«Двотижнева лояльність»: З 1 липня почали діяти нові тарифи на паркування в центрі Києва, але до 16 липня інспектори не будуть штрафувати водіїв

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Із 1 липня 2021 року у Києві встановлюються нові тарифи на паркування автомобілів у центрі та поблизу з центром міста на муніципальних майданчиках уздовж доріг та вулиць. Про це йдеться у розпорядженні КМДА №1459. Згідно з документом, у І зоні, яка охоплює центральну частину міста, вартість 1 години паркування становитиме 35 грн/год, а в ІІ зоні, на прилеглих до центру територіях, – 25 грн/год. У спальних районах міста вартість лишається без змін – 5 грн/год.

"Двотижнева лояльність": З 1 липня почали діяти нові тарифи на паркування в центрі Києва, але до 16 липня інспектори не будуть штрафувати водіїв

У разі несплати за паркування на водіїв накладатимуть штрафи відповідно до чинного законодавства – у 20-кратному розмірі від вартості години паркування залежно від зони: 700 грн, 500 грн і 100 грн відповідно.

Оплата за паркування здійснюється безготівковим шляхом через додатки «Київ Цифровий», «Приват 24», Easy Pay або через інтернет-сайти ipay.ua або easypay.ua. Готівкою паркування можна оплатити виключно в терміналі Easy Pay. У вихідні, святкові дні, а також у робочі дні з 22:00 до 8:00 паркування залишається безкоштовним.

"Двотижнева лояльність": З 1 липня почали діяти нові тарифи на паркування в центрі Києва, але до 16 липня інспектори не будуть штрафувати водіїв

При цьому за словами заступника голови КМДА Костянтина Усова, перші два тижні (тобто з 1 по 16 липня), інспектори з паркування не штрафуватимуть водіїв за несплату за новими тарифами.

Job Interview Crash Course.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

«Інспекція з паркування починає роз’яснювальну кампанію, щоб водії могли дізнатися про нові правила, зрозуміти їх, встановити додатки і розібратися в новій системі оплати.

Якщо інспектор виявить авто, власник якого не сплатив за паркування, він покладе на лобове скло роздруковану інформаційну довідку з роз’ясненням про розмір штрафу та порядок оплати.

Там вказані офіційні тарифи на паркування відповідно до зон у місті, чітко прописані додатки та сайти, через які можна здійснити оплату, а також QR-код, через який можна зайти на parking.kyiv.digital і отримати всі необхідні підказки. Такий період лояльності триватиме два тижні – із 1 до 16 липня».

Заступник голови КМДА також наголосив, що всі майданчики будуть обладнані інформаційними табличками, на яких буде вказано чинний тариф у визначеному місці, а також QR-код для зручного переходу до механізму оплати.

«Ми налаштовані звільнити вулиці нашого міста від нелегальних паркувальників. І зробимо це через механізм повної цифровізації послуги. Тільки офіційно, тільки через додаток, ніякої готівки з рук у руки», – заявив Костянтин Усов.

Він також підкреслив, що дохід міста від паркування буде спрямований до спеціального фонду міського бюджету, з якого фінансуватиметься насамперед розвиток громадського транспорту, вдосконалення схем дорожнього руху та підвищення безпеки киян на вулицях міста.

Джерело: КМДА

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: