Статті Статті 10.01.2023 о 10:00 comment views icon

Найочікуваніші ігри 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg

Артем Лисайчук

Автор статей та оглядів

Традиційно, на початку року згадуємо ігри які нарешті мають дістатися гравців і тримаємо кулачки, аби цього року відкладених релізів було якомога менше. Ну хіба що для кращої оптимізації, тоді можна.

Деякі ігри потрапили до нашої січневої добірки релізів місяця, як от Dead Space Remake та Forspoken, їх ми повторювати не будемо. Про майбутні українські ігри можна прочитати в окремому матеріалі. Також, ми постарались згадати не тільки потенційні хіти, які й так постійно в інфополі, але й цікаві нішеві проєкти. І не забувайте, що це лише маленька частинка того, що очікує нас цього року.

А ще ми помітили, що все більше ігор оминають минуле покоління консолей, ймовірно, це останній рік кросс-ґенових проєктів і релізи наступних років нарешті почнуть на повну витискати усі соки з поточних консолей.

Hogwarts Legacy

Жанр: RPG

Дата: 10 лютого

Платформа: PC, Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Ігри про хлопчика котрий вижив були не тільки джерелом мемів (здебільшого, завдяки промтівському перекладу російською), але подекуди й справді непоганими іграми. Hogwarts Legacy має всі шанси вивести ігровий сегмент Чарівного Світу на якісно новий рівень. Великий відкритий світ по якому можна вільно пересуватися на мітлі, безліч заклинань (у тому числі й заборонених), власний сховок з парником для чарівних рослин, а також саквояж з цілим зоопарком фантастичних звірів.

Гра спочатку вийде на ПК та поточному поколінні консолей; потім на PS4, Xbox One — 04 квітня, і нарешті на Switch — 25 липня.

PS VR2 / Horizon Call of the Mountain

Жанр: VR, Action

Дата: 22 лютого

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Платформа: PSVR 2 / PS5

Horizon Call of the Mountain стане проєктом запуску для PlayStation VR2 і схоже тією самою рушійною силою, яка змусить нас придбати новий шолом віртуальної реальності від Sony. Практично усі механіки оригінальної Horizon віднайшли своє втілення у Call of the Mountain, тут буде і паркур, і дослідження місцевості й навіть битви з велетенськими роботами. Головне, що б усі ці карколомні трюки не змушували бігти до вбиральні.

Щодо нового шолому, то він авжеж буде технологічнішим за свого попередника. Вища роздільність, краще позиціювання у просторі, але найголовніше нововведення, це нові маніпулятори, PS VR2 Sense, які перейняли функціонал DualSense, окрім того, ще й чутливі до дотику пальцями. Що цікаво, сам шолом теж вміє вібрувати, вже цікаво як цей функціонал буде застосовано у горорах.

Окрім Horizon Call of the Mountain, на запуску шолома обіцяють близько 20 нових та адаптованих ігор.

Star Wars Jedi: Survivor

Жанр: Action, Adventure

Дата: 17 березня

Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Після успішного Star Wars Jedi: Fallen Order та низки інших синглових проєктів, Electronic Arts зненацька усвідомила, що сюжетні ігри людям теж потрібні, і вони навіть готові купувати їх (якщо ті будуть хорошими). Survivor, схоже йде добре протоптаною стежиною сиквелів: виправити помилки, додати контенту та не зламати те, що працювало. А фанатам більшого й не потрібно, хіба що дрібку нововведень, що б сиквел вже зовсім не здавався лінивим.

Witchfire

Жанр: Action, Adventure

Дата: Q1 2023

Платформа: PC

Автори The Vanishing of Ethan Carter та культового Painkiller вирішили повернутися до коріння та створити олдскульний шутер на рефлексах та вміннях гравця. Студія The Astronauts налічує близько десятка розробників, мабуть, тому Witchfire у розробці вже понад 5 років, але обіцяють реліз вже у першому кварталі цього року.

Hollow Knight: Silksong

Жанр: Metroidvania

Дата: Q2 2023

Платформа: PC, Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Продовження Hollow Knight потихеньку набуває слави довгобудови, гру анонсували ще у 2019 році та досі остаточної дати виходу гра не має. Хоча Microsoft у твіттері обіцяють, що гра має вийти цього року.

На початку розробки Silksong мало бути лише доповненням, але у процесі розробки було вирішено робити повноцінний сиквел, оскільки ідеологічно та по механіках нова героїня не дуже вписувалась у формат DLC.

Події Hollow Knight відбуваються у королівстві комах, а граємо ми за маленького лицаря.

Like a Dragon: Ishin!

Жанр: Action Adventure

Дата: 21 лютого

Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Ishin!, це відгалуження серії Yakuza (в Японії ця серія має назву Like a Dragon)  в якому герої основної серії перевтілюються у своїх історичних пращурів, події також розгортаються в декораціях середньовічної Японії. Це рімейк оригінальної Like a Dragon: Ishin! яка виходила ще у 2014 році на PS3 та PS4 лише у Японії.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Жанр: Action Adventure

Дата: 26 травня

Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Suicide Squad: Kill the Justice League багатостраждальна гра студії Rocksteady, авторів трилогії Batman: Arkham і яка є частиною цього всесвіту. По сюжету Загін Самогубців має зупинити іншопланетного загарбника Брейніака, який заволодіти розумом членів Ліги Справедливості.

Гру можна проходити як в компанії ще трьох друзів, так і самотужки, у такому випадку дозволять перемикатися між героями, а іншими членами команди керувати штучний інтелект.

Гра стала останньою роботою Кевіна Конроя, незмінного голосу Бетмена упродовж 30 років.

Alan Wake 2

Жанр: Adventure, Horror

Дата: 2023

Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Як і більшість культових ігор Alan Wake  не виправдала фінансових очікувань видавця і на довгі роки сиквел тримався у незвіданій темряві як і сам герой серії. Та після успіху Control та повернення прав на видавництво гри до Remedy, студія вирішила повернути улюбленого героя на екрани моніторів. Сем Лейк пообіцяв, що продовження буде по справжньому жахливим (тобто страшним), і відійде у бік survival horror, а ще випустити сиквел до кінця цього року.

Assassin’s Creed Mirage

Жанр: Assassin’s Creed

Дата: 2023

Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Серія повертається до коріння, тобто жодних RPG-елементів та прокачки, принаймні так нам обіцяють Ubisoft. Mirage має стати сюжетно орієнтованим відгалуженням-приквелом Valhalla, який оповість історію становлення Басіма.

PS: Після першого показу Assassin’s Creed Mirage десь заплакали фанати Принца Персії

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Жанр: FPS, Immersive

Дата: 2023

Платформа: PC, Xbox Series X|S

Розробники дуже не охоче діляться інформацією про довгоочікуване продовження S.T.A.L.K.E.R. Після кількох атмосферних та відверто скажемо, причесаних трейлерів, GSC нарешті показали справжній ігроладний шмат, ще й дрібку сюжету не забули покласти.

Хоч офіційної дати гра досі не має, проте деякі нехороші SMM-ники твіттеру The Game Awards внесли гру у список таких, що мають вийти до кінця червня цього року.

Попри постійні атаки русні, частина команди залишилася в Києві та продовжує роботу над проєктом, аби вже цього року ми змогли насолодитися найочікуванішою вітчизняною грою останніх років.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: