У 2023 році без проблем можна купити розумний телевізор за відносно невеликі гроші. Звичайно, є доступніші моделі, а є дорогі з найкращою картинкою. Але який би телевізор ви не мали, навряд чи ви будете переносити його з однієї кімнати в іншу, не кажучи вже про тягання із собою до друзів, на роботу, у коворкінг чи, наприклад, як узяти сучасні реалії, у бомбосховище.

Усе вказане вище доступне з портативним проєктором Samsung The Freestyle, який вміє проєціювати зображення на будь-яку поверхню. Ця компактна модель з аскетичним сучасним дизайном без проблем стане альтернативою не тільки телевізорам різної діагоналі, але й дуже тендітним і важким у налаштуванні класичним проєкторам.

У цьому партнерському матеріалі із Samsung детально розглянемо їхній портативний проєктор The Freestyle, розберемося з комплектацією та дизайном, поглянемо на можливості, екран і звучання, поділимося досвідом використання тощо.

Партнер проєкту?

Технічні характеристики Samsung The Freestyle

Діагональ екрана 17–100”
Проєкційне співвідношення 1,2 : 1
Підтримка HDR HDR10, HLG
Роздільна здатність 1920 x 1080 пікселів
Тип матриці DLP
Тип джерела світла LED
Ресурс лампи 20 тис. годин
Світловий потік 550 LED лм
Рівень шуму 30 дБ
Операційна система Samsung Tizen
З’єднання Micro-HDMI 1.4, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2, USB Type-C
Споживання 50 Вт
Розміри (ШхВхГ) 102,4 x 172,8 x 95,2 мм
Вага 0,8 кг

 

Паковання та комплектація

The Freestyle поставляють у простому картонному екологічному боксі з відкидною кришкою. Всередині маємо сам портативний проєктор, пульт ДУ, кабель USB-A to USB-C, а також блок живлення. Додаткових кабелів для під’єднання моделі до інших пристроїв у комплекті немає.

Також до The Freestyle є багато різних аксесуарів (продаються окремо), що покращують досвід користування пристроєм і роблять його максимально комфортним. Серед них різноколірні скіни, кейс для зберігання і транспортування, а також зовнішній акумулятор.

Дізнатись більше про Samsung The Freestyle 

Дизайн Samsung The Freestyle

Портативний проєктор має сучасний аскетичний дизайн – простий білий корпус з перфорацією, що привертає увагу, але водночас очей не муляє. З боку пристрій нагадує лампу чи невеличку частину студійного освітлення.

Samsung The Freestyle – короткий білий матовий циліндр на металевій регульованій підставці. Корпус пристрою також металевий.

На верхньому торці бачимо отвір об’єктива, датчики сканера LIDAR, а також сенсорні кнопки для керування гучністю. При зберіганні і транспортуванні ця частина накривається спеціальною пластиковою кришкою, що захищає від подряпин.

Зверху на корпусі бачимо крихітний отвір мікрофона.

Внизу розмістили отвори для вентиляції, динамік, роз’єм для підключення аксесуарів, а також два отвори для настінного кріплення.

На лівому боці є порт USB-C для живлення, перемикач мікрофона та порт Micro HDMI.

Також маємо типовий Bluetooth-пульт для Smart TV: він мініатюрний, добре лежить у долоні, у нього небагато кнопок, але всі вони дуже зручно розміщені, тому відразу зрозуміло, яка кнопка за що відповідає.

Екран і звук

Гаджет отримав технологію проєктування Digital Light Processing. Максимальна роздільна здатність зображення – 1920 на 1080 пікселів, максимальна яскравість – 550 люменів. Заявлений ресурс лампи – 20 тис. годин.

Залежно від відстані до потрібної поверхні діагональ зображення становить від 17 до 100 дюймів. The Freestyle без проблем транслює картинку на стіну, стелю чи підлогу завдяки регульованій підставці 180 градусів, кожен рух якої дає змогу змінювати кут на шість градусів, отже варіантів проєкції має бути достатньо. 

Функція миттєвого налаштування зображення передбачає автофокусування, автовирівнювання положення екрана, автокорекцію трапецеїдальних викривлень та інтелектуальне калібрування. Наприклад, перші три дозволяють автоматично налаштувати картинку і зробити її максимально чіткою, рівною та прямокутною, наскільки це можливо, незалежно від нерівностей поверхні чи кута, під яким встановлений пристрій.

 

Інтелектуальне калібрування працює у випадку, якщо проєкція відбувається не на білу стіну, а, наприклад, шпалери, цеглову чи кольорову стіну й оптимізовує зображення з урахуванням кольору поверхні для покращення умов перегляду. Тому не важливо, які стіни чи стеля у користувача – картинка буде гарною. Хоча найкраща якість зображення все ж таки буде на поверхнях, вкритих спеціальною проєкційною фарбою, або на спеціальному екрані.

Проєктор також працює у світлому приміщенні чи в кімнаті з помірним освітленням, але найкраща картинка, звичайно, буде в темряві.

Портативний проєктор видає яскраве зображення із природними кольорами. Є три режими: «Динамічний», «Стандартний» та «Фільм». Якщо чогось замало або, навпаки, забагато, то в налаштуваннях доступний досить широкий спектр можливостей для калібрування.

Samsung The Freestyle оснащений динаміком на 5 Вт з об’ємним звуком 360°. Також проєктор видає звук, коли працює, і в нормальному режимі цей рівень становить 30 дБ. По факту скажу, що звук від роботи пристрою є, але він дуже тихий і до нього швидко звикаєш.

Це аж ніяк не заважає працювати вбудованому динаміку, що виявився дуже гучним, з об’ємним яскравим звучанням, але без достатніх низьких частот. Я не очікував подібної потужності від такого малюка, і це приємно вражає.

Переглянути характеристики та замовити Samsung The Freestyle можно тут

Підключення та ПЗ

The Freestyle працює на фірмовій операційній системі Tizen. На борту є Smart TV і вбудований магазин застосунків, тому для перегляду маємо не тільки YouTube і Netflix, але й безліч онлайн-кінотеатрів на кшталт Sweet TV, Megogo, «Київстар ТБ» тощо.

Пристрій має підтримку AirPlay 2, тому без проблем під’єднується до смартфонів на iOS. А через фірмовий застосунок SmartThings (доступний у Galaxy Store та App Store) можна легко приєднати смартфон на Android чи iOS. В обох випадках зображення з екрана телефона дублюється на Samsung The Freestyle.

Також дуже зручно переглядати соцмережі типу Instagram і TikTok або відразу запускати на пристрої ролик з YouTube, який ви випадково побачили і швидко хочете переглянути на великому екрані. The Freestyle також під’єднується за допомогою кабелю з microHDMI-портом.

 

Samsung The Freestyle вмикається за декілька секунд і відразу запускає автоналаштування чіткості та якості зображення. Портативний проєктор автоматично враховує відстань і тип поверхні, тому майже завжди ці параметри є максимально правильними. Але якщо користувачу все ж таки щось не подобається, то в налаштуваннях можна підлаштувати фокусування та інші параметри в ручному режимі.

ОС Tizen тут дуже схожа на Android TV: зліва маємо вертикальне меню з основними розділами: пошук, рекомендований контент, режим Ambient і системні налаштування. Основну частину займає головний екран, на якому розміщені потрібні користувачу застосунки, рекомендації тощо.

Режим Ambient дозволяє виводити різни зображення: світлини користувача, анімацію, різні вбудовані картинки тощо. А за допомогою основного меню до Samsung The Freestyle доступне бездротове під’єднання комп’ютера на Windows (потрібна програма Easy Connection to Screen) або MacOS (розділ PC on Screen). Також є популярна функція Samsung Dex, яка допомагає підімкнути до проєктора власні смартфони корейського виробника.

Через порт Micro HDMI до Samsung The Freestyle можна під’єднати багато інших пристроїв. Наприклад, ігрові консолі PlayStation 4 та PlayStation 5, а також Nintendo Switch. У цьому випадку маємо зображення 1080p з підтримкою HDR10. Заявлена затримка 50 мс дозволяє без проблем грати майже в усі ігри, але, звичайно, для кіберспортсменів це не підійде.

Застосунок SmartThings не тільки допоможе при першому підключенні, для чого також можна використати комплектний пульт ДУ, але й замінить цей пульт. Користуватися їм просто і зручно.

Портативність

The Freestyle може працювати від розетки, а також від оригінальної портативної батареї чи іншого павербанка. І це чудова новина, враховуючи сучасні українські реалії. Оригінальна портативна батарея на 32 А∙год дозволить заряджати гаджет і багато інших девайсів – наприклад, новий Galaxy S23 Ultra. Якщо ж казати про зовнішні акумулятори – у такому випадку вам знадобиться зі стандартом USB-PD, потужністю як мінімум 50 Вт і вихідною напругою 20 В і вище.

Замовити портативний LED-проєктор Samsung The Freestyle можно тут

Досвід користування Samsung The Freestyle

Попри свій колір, на якому швидко видно сліди використання, корпус Samsung The Freestyle важко забруднити. А якщо це все ж таки вдалося, то декілька рухів ганчіркою з фіброю – і поверхня як новенька. Проте на верхню глянцеву частину з об’єктивом постійно осідає пил.

Якщо часто крутити корпус на підставці, то із часом кріплення трошки розкручуються та екран важче налаштувати для перегляду, бо він чітко не фіксується в потрібному положенні, опускається або підіймається.

Але це дуже просто вирішити. Достатньо взяти будь-яку монету та за дві секунди підкрутити кріплення на ніжках. Це точно знадобиться, якщо ви будете часто переміщати Samsung The Freestyle і налаштовувати в інших приміщеннях.

Гаджет можна дуже швидко налаштувати, й він усе робить сам при першому та усіх інших підімкненнях: сам чітко налаштовує фокус, якість і рівність зображення де б я його не ставив.

Особливо вражає швидкість підналаштовування, коли проєктор рухаєш тут і зараз. Пристрою дійсно байдуже, наскільки нерівно і де він стоїть: на м’якому ліжку, на підлозі, на столі чи на горі книжок. Він підлаштовує картинку до гарної якості за лічені секунди, і це дуже круто.

Також я сумнівався у заявах про можливості користуватися моделлю в неповній темряві та не на білій поверхні. На практиці усе виявилося правдою. Його реально можна використовувати навіть удень, тільки треба за можливості закрити фіранки або просто дочекатися, коли у вікно перестане світити сонце. Картинка яскрава та чітка. З таким зображенням без проблем дивився відео на YouTube, серіали на Netflix чи крутив світлини в Instagram.

Рекомендую використовувати режим зображення «Динамічний», бо тут гарне поєднання яскравості та динамічного діапазону. Також він найкраще підходить в умовах, коли у приміщенні не повна темрява.

Samsung The Freestyle без проблем видає картинку на будь-якій поверхні. Звичайно, через неї трохи видно цеглу чи візерунок шпалер, якщо дивитися на них, але це ледь помітно навіть на початку, а з часом на таке зовсім перестаєш звертати увагу.

Проєктор зручно крутити на підставці, переводити зображення зі стіни на стелю, лягти та влаштувати вдома справжній кінотеатр. Цьому непогано допомагає гучне об’ємне звучання. Я не знаю як, але цей маленький динамік реально видає дуже пристойний і гучний, а головне, чистий звук.

До інтерфейсу Tizen звик майже відразу, бо він нагадує систему Google для телевізорів. Спочатку трохи заплутався в основних налаштуваннях, але згодом розібрався і звик. У місцевому магазині є всі популярні застосунки.

Висновки

Samsung The Freestyle – унікальний пристрій для перегляду будь-якого контенту майже в будь-яких умовах і на різних поверхнях. Цей портативний LED-проєктор має компактні габарити, соковите й об’ємне звучання, зручний інтерфейс і неймовірні функції автоналаштування. Вони корегують зображення та роблять його максимально рівнім, яскравим і чіткім попри криве розташування, «невідповідну» поверхню, яскраве освітлення тощо.

The Freestyle належить до рідкого та дуже цінного сегмента «увімкнув і забув». Саме тому проєктор зручно використовувати вдома та в офісі, дорослим, пенсіонерам і дітям, для перегляду контенту чи для ігор. Для проєктора також є корисні аксесуари, що роблять його застосування ще зручнішим, яскравішім і мобільнішим.

Партнер проєкту?

Замовити портативний LED-проєктор Samsung The Freestyle

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: