Огляди Кіно 19.08.2023 о 15:00 comment views icon

Рецензія на фільм «Кудлаті перці» / Strays

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/IMG_8607-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/IMG_8607-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/IMG_8607-96x96.jpg

Микита Казимиров

Автор рецензій

Рецензія на фільм «Кудлаті перці» / Strays

Історії про тварин з людським способом мислення виходять регулярно. Причому найчастіше це зворушливі та приємні серцю сюжети, покликані викликати посмішку і тепло на душі. Але іноді фільми про тварин заходять на більш відв’язну і навіть у чомусь по-хорошому трешову територію. «Кудлаті перці» — якраз такий «по-хорошому трешовий» випадок. Розповідаємо в нашій рецензії, яким саме вийшло кіно.

4
Оцінка ITC.ua
Плюси: вдалий гумор на будь-який смак; милі та якісно реалізовані тварини на головних ролях; проста, але цілісна історія зі своїми моралями та вічними ідеями
Мінуси: якщо зовсім «туалетний» гумор ви ніяк не переварюєте, з цим фільмом вам робити нічого

«Кудлаті перці» / Strays

Жанр комедія
Режисер Джош Грінбаум
У ролях Вілл Феррелл, Джеймі Фокс, Айла Фішер, Рендалл Пак, Вілл Форте
Прем’єра кінотеатри
Рік виходу 2023
Сайт IMDb

Бордер-тер’єр Реджі (Вілл Феррелл) дуже любить свого господаря Дага (Вілл Форте), нехай останній нічого, окрім ненависті та неприязні, до тварини не проявляє. Під час однієї з «ігор» Даг завозить Реджі дуже далеко від дому і залишає того напризволяще.

Реджі знайомиться з іншими собаками — бостон-тер’єром Багом (Джеймі Фокс), австралійською вівчаркою Меґґі (Айла Фішер) і німецьким догом Гантером (Рендалл Пак). Разом вони вирушають у подорож із не дуже благородною, але важливою метою — помститися Дагу, відкусивши тому пеніс.

Жанр комедії в сучасному кінематографі суттєво здрібнів. Жарти розповзлися по всіляких блокбастерах, а чистокровні фільми, націлені на те, щоб викликати сміх, сьогодні майже не виходять.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

А вже «туалетного гумору» рівня «Теда» і раннього MTV так взагалі майже не залишилося. Суспільство стало критичніше сприймати всі гострі та «низькі» жарти, а cancel culture ніхто не відміняв, тому сценаристи, режисери та продюсери намагаються обходити стороною проблемні теми.

«Кудлаті перці» елегантним чином обходиться з цим питанням. У фільмі вистачає провокаційних, вульгарних і відверто грубих сцен. Але все рятує той факт, що це фільм про собак, а не про людей. І це дуже сильно розв’язує руки знімальній команді.

Рецензія на фільм «Кудлаті перці» / Strays

Фільм з перших же секунд не соромиться провокаційних виразів і сцен, але крізь призму собачого сприйняття вони виглядають більш спокійно і навіть у чомусь мило. А коли справа доходить до інтимних і не дуже подробиць життя самих собак, то й це не здається якоюсь крайністю. Адже це наші улюблені й ненаглядні улюбленці, які можуть бути питання ще?

Кіно просто-таки завалює глядачів жартами про екскременти, блювотину, секс у різних формах та інші не дуже приємні для погляду нюанси. Але сценаристи настільки грамотно вписали їх у розповідь, що жоден жарт не вибивається із загального ряду і не руйнує розповіді.

До того ж вистачає тут і досить цікавих і креативних рішень. Наприклад, сцена з наркотиками тут реалізована досить нестандартно і точно вам запам’ятається.

Рецензія на фільм «Кудлаті перці» / Strays

«Кудлаті перці» — не просто набір вульгарних і не дуже жартів, а ще й історія про помсту, пошук справжнього себе і вірних друзів.

Причому загорнута в дещо простий, але все одно ефективний варіант «дорожньої пригоди». Це означає, що фільм додатково порадує цікавою історією і постійною зміною локацій, тож нудьгувати тут не вийде.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Рецензія на фільм «Кудлаті перці» / Strays

Добре реалізовані тут і самі собаки-протагоністи. Їх зняли майже без використання комп’ютерної графіки. За допомогою CGI лише анімували їхнє мовлення, але зроблено все настільки якісно, що ніякого ефекту «зловісної долини» тут немає. І так, усі собаки тут вкрай милі й симпатичні — навіть коли вони роблять, скажімо так, далеко не милі й не симпатичні речі.

У бурхливій історії «Кудлатих перців» знайшлося місце і для простих, але важливих моралей. Які чудово створюють контраст і доповнюють основну частину фільму, від якої ви з високою ймовірністю сміятиметеся на весь голос. Зовсім у щось «нудотне» сценарій не скочується, а фінальні моменти так узагалі доводять до максимуму ідеї, які були закладені у фільм ще на самому початку.

Рецензія на фільм «Кудлаті перці» / Strays

І навіть якось дивно хвалити фільм, у якому істотна частина жартів зав’язана на сексі собак. Тут згадується «Кокаїновий ведмідь», який теж здавався треш-пригодою, а в підсумку розповідав про сімейні цінності.

«Кудлаті перці» занадто сильно в експерименти зі структурою і моралями не вдаряються, жарти тут завжди на першому плані. Але крім жартів фільм не забуває і про інші важливі для хорошого кіно елементи.

Рецензія на фільм «Кудлаті перці» / Strays

Окремо варто виділити український дубляж. Він тут максимально експресивний і не соромиться цікавих виразів, які в контексті фільму виглядають доречними таКомеді навіть доповнюють і без того барвисту атмосферу. Повірте, це одна з найкращих робіт з українського дубляжу за рік вже точно.

Висновок:

«Кудлаті перці» стануть чудовою розвагою для всіх, хто може дозволити собі бути «трохи простішим». Тут є чудові жарти та милі собаки практично на будь-який смак. Дещо дивно бачити такий фільм у 2023 році, але з огляду на позитивні емоції, які він викликає, зайвий раз скаржитися зовсім немає бажання


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: