Статті Статті 31.01.2023 о 14:00 comment views icon

Топ 10 мобільних ігор на Netflix

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/IMG_8607-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/IMG_8607-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/IMG_8607-96x96.jpg

Микита Казимиров

Автор рецензій

В останні кілька років стримінговий гігант Netflix серйозно зацікавився відеоіграми. Тільки компанія обрала для його просування дещо незвичну тактику. У Netflix зробили ставку на мобільний геймінг, вирішивши поєднати його з неймовірно якісними інді-іграми на будь-який смак. У результаті кожному передплатнику сервісу безплатно доступна пристойна кількість чудових ігор.

Відібрали десятку найкращих, на нашу думку, мобільних ігор з Netflix. Сподіваємося вони допоможуть скрасити один або декілька вечорів. Усі ігри ви можете знайти на головній сторінці вашого застосунку Netflix для iOS або Android.

Hextech Mayhem: A League of Legends Story

Топ 10 мобільних ігор на Netflix

Riot Games прославилася завдяки League of Legends, але на одній своїй MOBA-грі зупинятися не планує. Компанія вже давно активно розширює всесвіт свого головного проєкту і виводить його за рамки першоджерела. Чого тільки вартий серіал «Аркейн», від якого всі залишилися в захваті.

Hextech Mayhem: A League of Legends Story — ще один невеличкий спін-офф League of Legends, у якому традиційний для раннерів геймплей поєднують із ритм-грою. У ролі Зіггса, одного з персонажів League of Legends, вам потрібно влаштувати хаос на всіх локаціях. Для цього необхідно робити все в такт музиці й обходити перешкоди.

TMNT: Shredder’s Revenge

Топ 10 мобільних ігор на Netflix

Серія beat’em up ігор про Черепашок-ніндзя для NES і SNES, що виходила на початку 90-х, користувалася великою популярністю. Розробники дуже грамотно поставилися як до канонів мультсеріалу-першоджерела, так і до обраного жанру. На початку 2020-х про TMNT згадали сучасні геймдевелопери. Так і з’явилася Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge.

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

У грі вам потрібно взяти на себе роль однієї з Черепашок-ніндзя (і парочки їхніх знайомих), щоб дати відсіч ворогам і врятувати Нью-Йорк. Втім, одними міськими локаціями TMNT: Shredder’s Revenge не обмежується. Рівні тут максимально різноманітні, як і ігрові ситуації загалом. А персонажі відрізняються зброєю та параметрами, що відкриває простір для перепроходження.

TMNT: Shredder’s Revenge гідно підходить до канонів класики ретро-геймінгу, при цьому розбавляючи напрацювання старих ігор свіжими ідеями. У підсумку гра практично зобов’язана сподобатися майже всім.

Before Your Eyes

Топ 10 мобільних ігор на Netflix

Сюжет Before Your Eyes розповідає про потойбічне життя душі. Для того, щоб здобути вічний спокій, для початку потрібно згадати всі свої перемоги та поразки реального життя. Про потойбічне життя розповідають різні художні твори, але Before Your Eyes виділяється далеко не тільки історією.

Адже все керування в грі оформлене за допомогою моргання. Камера смартфона буде відстежувати ваш погляд і помічати, коли ви моргаєте. Саме тоді й відбуватиметься зміна сцен.

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Сама механіка настільки цікава та незвичайна, що пограти в Before Your Eyes варто хоча б заради неї. Адже ще й історії гри досить зворушлива, щоб зачепити у вашій душі щось потаємне. Не дарма вона отримала нагороду від BAFTA як гра, яка виходить за рамки простих розваг.

Kentucky Route Zero

Топ 10 мобільних ігор на Netflix

Kentucky Route Zero розробили всього троє людей зі студії Cardboard Computer. Але це не завадило грі стати феноменом і заслужити численні титули рівня «головна гра десятиліття». Що вже соромитися, коли відеогру показують на виставці сучасного мистецтва — це вже говорить багато про що.

Сюжет Kentucky Route Zero концентрується на загадковій Нульовій трасі, розташованій десь під штатом Кентуккі. Доставник антикваріату Конвей має довезти свій останній вантаж на Догвуд-драйв. І Нульова — його єдиний шлях до мети призначення. На своєму шляху Конвей зустріне безліч незвичайних персонажів і відвідає низку приголомшливих для свідомості місць. Тільки дорога може змінити життя героя назавжди.

Сутність Kentucky Route Zero полягає в постійних експериментах. Нехай зовні гра нагадує текстовий квест (тож, до речі, будьте готові багато читати), вона протягом усіх своїх п’яти актів і п’яти інтерлюдій постійно експериментує з форматами й подачею. Автори історії Нульової постійно посилаються на театр, досягнення комп’ютерних наук і сучасне мистецтво. Абсолютно незабутній досвід, який до того ж украй гідно адаптували під мобільний формат. 

За винятком однієї вкрай важливої сцени, але тут без спойлерів ніяк не розповісти, та й на загальні враження цей нюанс вплине не так сильно.

OXENFREE

Топ 10 мобільних ігор на Netflix

OXENFREE теж працює в жанрі інтерактивних пригод, у яких геймплей має другорядне значення щодо сценарію та атмосфери. Основна механіка тут полягає у виборі різних варіантів відповіді в діалогах. І залежно від ваших реакцій і дій історія змінюватиметься.

Сюжет в OXENFREE концентрується на підлітках, які вирішили влаштувати вечірку на острові. Але останній виявився сповнений секретів і таємниць минулого, які починають спливати і набувати форми через вчинки головних героїв. 

Причому OXENFREE — це не зовсім стандартна містика про паранормальні явища. Адже деякі моменти гри засновані на маловідомих фактах про Другу світову війну.

Twelve Minutes

Топ 10 мобільних ігор на Netflix

У розробці цієї гри взяли участь Джеймс Макевой, Дейзі Рідлі та Віллем Дефо. Що само по собі звучить досить привабливо, особливо для людей, які зі світом відеоігор особливо не знайомі. Але на цьому цікаві сторони Twelve Minutes не закінчуються.

Історія розповідає про часову петлю, в якій опинився головний герой. Щоразу його відмотує на 12 хвилин назад до моменту його смерті. Ваше завдання як гравця — допомогти протагоністу уникнути сумної долі.

Twelve Minutes виступає в камерному форматі, в якому все обмежується локацією однієї кімнати. Але тим цікавіше спостерігати, як різні вчинки впливають на розвиток подій. 

Moonlighter

Топ 10 мобільних ігор на Netflix

Moonlighter могла б бути стандартною фентезійною пригодою з roguelike-елементами, в якій головний герой Вілл зачищав би підземелля і добував би всілякий лут. Власне, цим у грі теж потрібно займатися. Але не просто так, а заради розвитку свого магазину.

Знайдені предмети ви зможете виставляти на продаж. Причому ціни й асортимент ви регулюєте самостійно. А виторг можна витратити на нові, більш небезпечні вилазки. На такому циклі і будується весь геймплей, який вийшов цілком захопливим.

IMMORTALITY

Топ 10 мобільних ігор на Netflix

Геймдизайнер Сем Барлоу здобув популярність ще за часів Silent Hill: Shattered Memories, але на принципово новий рівень якості вийшов завдяки Her Story і Telling Lies. У цих інтерактивних інді-фільмах вам необхідно зіставляти різні записи з живими акторами, щоб докопатися до правди в історії. 

IMMORTALITY розвиває ідеї Her Story і Telling Lies, водночас залишаючись загалом вірною їхнім найкращим моментам. Сюжет розповідає про вигадану акторку Маріссу Марсель, яка зникла за моторошних обставин. Вам необхідно переглянути всі відеоматеріали з нею, щоб зрозуміти, що ж сталося з нещасною дівчиною.

Into the Breach

Топ 10 мобільних ігор на Netflix

За розробку Into the Breach відповідали автори FTL: Faster Than Light зі студії Subset Games. Через FTL: Faster Than Light вони показали всім, як потрібно робити стратегічні roguelike ігри. А в Into the Breach замахнулися на жанр покрокових тактик. І вийшло чудово.

Into the Breach зібрала безліч нагород і захоплених відгуків як від звичайних гравців, так і від критиків і професіоналів індустрії. Усе через величезний простір для реалізації тактичних маневрів, з яким може позмагатися хіба що серія XCOM — та й то не завжди. Тільки замість рандому в битвах прибульців і роботів усередині Into the Breach завжди верховенство посідає твердий розрахунок і продумування дій на кілька кроків уперед.

За сценарій гри відповідав відомий сценарист Кріс Авеллон. Тому Into the Breach приємно поглинати не тільки на рівні геймплейних механік, а і як історію в опрацьованому сеттингу.

Reigns: Three Kingdoms

Топ 10 мобільних ігор на Netflix

Карткова серія Reigns вдало зуміла поєднати елементи текстових квестів з їхнім різноманіттям вибору, карткових ігор і, як не дивно, застосунку Tinder. В іграх серії ви зазвичай керуєте королівством, тільки весь мікроменеджмент зведений до карток з вибором одного з двох варіантів. Саме на вашому виборі й будується весь геймплей і розвиток сюжету, які до того ж багато в чому рандомізовані. 

Reigns: Three Kingdoms концентрується на Китаї з історичного роману «Трицарство». Вам належить узяти на себе відповідальність за останні роки домінування династії Хан. Будьте готові розбиратися з численними інтригами, дослухатися до жителів і вирішувати більш нестандартні питання.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: