Чисельність нових смартфонів постійно зростає. І якщо “яблучний” виробник – монополіст на пристрої з операційною системою iOS, то від кількості брендів Android-смартфонів голова може піти навколо. Інші операційки давно можна не брати до уваги: ​​вже мало хто пам’ятає Windows Phone, BlackBerry OS, Tizen або Symbian.

Оскільки далеко не всім подобається iOS та цінник на пристрої від Apple, давайте зупинимося на Android. А щоб Вам не довелося самостійно глибоко забиратися густі нетрі модельних лінійок виробників, ми склали ТОП смартфонів на Андроїд на будь-який смак та бюджет.

Матеріал із партнерськими посиланнями?

Що таке ОС Android і чому телефони з нею такі популярні?

Смартфони на операційній системі Android відрізняються від інших мобільних пристроїв за рядом ключових характеристик, які і зробили її найбільш популярною у світі.

Відкриті платформи. Android є відкритою операційною системою. Отже, вона доступна широкого кола виробників пристроїв. Це призводить до великої різноманітності смартфонів на Android від різних брендів з різноманітними характеристиками та ціновими категоріями.

Широкий асортимент моделей. Android-смартфонів багато, і вони представлені в різних цінових сегментах: від бюджетних до флагманських. Також радують формфактори та габарити: від невеликих компактних пристроїв до розкладних із величезним екраном. Це дозволяє користувачам вибирати пристрій, який найкраще відповідає їхнім потребам та фінансовим можливостям.

Безліч функцій та опцій. Мобільні телефони з Android мають численні функції та опції “з коробки”, які роблять їх універсальними інструментами для різних завдань. Це можуть бути розширені можливості кастомізації інтерфейсу, безліч додатків з Google Play Store, підтримка різних сервісів і технологій, а також інтеграція з іншими пристроями та платформами.

Просунуті технічні характеристики. Флагманські моделі смартфонів зазвичай оснащені передовою “начинкою”: найпотужнішими процесорами, великим об’ємом оперативної та вбудованої пам’яті, високоякісними камерами з оптичним зумом та стабілізацією, високощільними дисплеями з високою роздільною здатністю та частотою оновлення, а також просунутими функціями в галузі безпеки та зв’язку.

Великий вибір брендів. На ринку Android смартфонів існує низка популярних виробників, які відомі своєю якістю та інноваціями. Серед них найбільше такі компанії, як Samsung, Xiaomi, OnePlus, Google і Realme.

Цікаві “фішки”. Нові моделі Android-смартфонів часто пропонують інновації, які роблять їх привабливими для певних користувачів. Це можуть бути розширені можливості штучного інтелекту та машинного навчання, покращені системи камери з використанням нових технологій, інтеграція з екосистемами розумного будинку та іншими пристроями IoT, режим зйомки “мікроскоп” тощо.

Ось кілька ключових характеристик, на які найчастіше орієнтуються покупці, вибираючи найкращий Android-смартфон:

Продуктивність. Потужний процесор та достатня кількість оперативної пам’яті забезпечують плавну роботу та швидкий відгук додатків, а також можливість грати у нові ігри з класною графікою на “ультру”.

Камера. Якість фотографій та відео стає все більш важливим критерієм для користувачів, особливо для контент-мейкерів. Висока роздільна здатність, оптичний зум, широкі кути огляду та стабілізація зображення: завжди можна підібрати смартфон з топовими характеристиками

Дизайн та дисплей. Якісний екран з високою роздільною здатністю та стильний дизайн – вибір величезний на будь-який смак. Не хочеться AMOLED? Ось IPS. Чи не цікавить “лопата”? Завжди знайдеться маленька та потужна “дзвонилка”. Дратує екран-водоспадВибираємо найкращий Андроїд смартфон: огляд найцікавіших моделей 2024 рокуВибираємо найкращий Андроїд смартфон: огляд найцікавіших моделей 2024 рокуWaterfall Screen? Напевно, знайдеться схожа за характеристиками модель, але з рівними гранями екрану.

Автономна робота та швидка зарядка. Місткість акумулятора та оптимізація енергоспоживання впливають на час автономної роботи смартфона без підзарядки. Тому любителі постійно споживати контент дивитимуться на “живучість” смартфона та підтримку швидкої зарядки. Наприклад, Realme GT Neo 5 підтримує заряджання потужністю 240 Вт. На 20% батарея заряджається за 80 секунд, а повністю за 10 хвилин 59 секунд.

Операційна система. Регулярні оновлення операційної системи Android як з боку Google, так і виробників смартфонів підтримують безпеку пристроїв та додають нові корисні функції.

Найкращі Андроїд смартфони 2024

Samsung Galaxy S24 Ultra : найкращий Android смартфон на ринку

Вибираємо найкращий Андроїд смартфон: огляд найцікавіших моделей 2024 року
Samsung Galaxy S24 Ultra

Топовий пристрій південнокорейського виробника досить важкий і дорогий, проте пропонує клас захисту IP68, високопродуктивний процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, соковитий і яскравий Dynamic AMOLED дисплей на 6,8 дюйма і з роздільною здатністю 1440 x 3120, ємний акумулятор і, будь ласка андроїдів” камеру. Серед “плюшок” – стілус.

Плюси

  • Потужний процесор та великий обсяг пам’яті.
  • Якісний та яскравий дисплей.
  • Чудова камера з підтримкою високих дозволів та безліччю функцій.
  • Довгий час автономної роботи завдяки ємному акумулятору.
  • Високий ступінь захисту від пилу та води.
  • Підтримка новітніх технологій зв’язку та бездротових інтерфейсів.

Мінуси

  • Висока вартість.
  • Значна вага та габарити.
  • Деякі проблеми з роботою датчика відбитків пальців.
  • Відсутність у комплекті зарядного пристрою.
  • Обмежена підтримка деяких функцій AI для деяких мов, включаючи українську.

OnePlus 12 : заслужений №2 в ТОП Андроїд смартфонів

Вибираємо найкращий Андроїд смартфон: огляд найцікавіших моделей 2024 року
OnePlus 12

Потужний процесор Snapdragon 8 Gen 3 і графічний прискорювач Adreno 750, величезний 6,82-дюймовий OLED-дисплей з роздільною здатністю 3168 x 1440 пікселів, підтримкою HDR10+ і частотою оновлення до 120 Гц, що забезпечує яскраві та яскраві зображення. Потрійна камера сенсорів Sony та OmniVision… Це ще не все, чим може похвалитися флагман OnePlus.

Плюси

  • Продуктивність.
  • Привабливий дизайн та якісні матеріали.
  • Великий та яскравий дисплей з високою частотою оновлення.
  • Камера з безліччю функцій та можливостей для якісної зйомки.
  • Великий обсяг оперативної та внутрішньої пам’яті.
  • Ємна батарея з підтримкою швидкого заряджання.

Мінуси

  • Відсутність захисту від води.
  • Чи не найтриваліша підтримка оновлень ОС в порівнянні з деякими конкурентами.
  • Можливі проблеми з програмним забезпеченням, такі як баги з перемиканням режимів та деякі обмеження у функціях штучного інтелекту

Google Pixel 8 Pro : краща оптимізація

Вибираємо найкращий Андроїд смартфон: огляд найцікавіших моделей 2024 року
Google Pixel 8 Pro

Смартфон отримав потужний процесор Tensor G3, що забезпечує високу продуктивність. Яскравий та привабливий дисплей AMOLED з роздільною здатністю 1344×2992 та адаптивною частотою оновлення до 120 Гц, зручний та мінімалістичний дизайн з матовим покриттям, що забезпечує стійкість до подряпин, дозволили Google Pixel 8 Pro зайняти гідне місце у ТОПі Android-пристроїв. До особливостей також варто віднести рейтинг захисту від пилу та води IP68, чотири камери, включаючи основний датчик на 50 мегапікселів та ширококутний об’єктив на 48 мегапікселів, а також чисту ОС.

Плюси

  • Чудовий 6.7-дюймовий AMOLED екран із адаптивною частотою оновлення та підтримкою HDR10+.
  • Одна з найкращих камер на ринку з високою деталізацією, низьким рівнем шумів та розумними функціями.
  • Багато унікальних функцій штучного інтелекту, що полегшують повсякденні та робочі завдання.
  • Вологозахист за стандартом IP68.

Мінуси

  • Процесор Google Tensor 3 може не задовольнити вимоги геймерів, оскільки не має високої продуктивності.
  • Повільна швидкість заряджання.
  • Глянсовий корпус.

Poco X6 Pro 5G : кращий смартфон з Андроїд за співвідношенням ціна/якість

Вибираємо найкращий Андроїд смартфон: огляд найцікавіших моделей 2024 року
Xiaomi Poco X6 Pro 5G 8/256GB Yellow

Xiaomi Poco X6 Pro є високопродуктивним пристроєм з потужним процесором, якісним дисплеєм і середнім цінником. Флагманський чіпсет MediaTek Dimensity 8300 Ultra забезпечує плавну та стабільну роботу додатків. Екран з Crystal Res і технологією Pro XDR забезпечує реалістичну кольору і адаптується під контент, що транслюється. А камера з інноваційними функціями та потрійний фотомодуль дозволяють створювати якісний контент.

Багатьох порадують зарядка на 67 Вт і батарея на 5000 мАг.

Плюси

  • Потужний процесор MediaTek Dimensity 8300 Ultra, що забезпечує високу продуктивність, особливо в іграх.
  • Якісний дисплей AMOLED з високою роздільною здатністю та частотою оновлення 120 Гц.
  • Великий обсяг вбудованої пам’ятіВибираємо найкращий Андроїд смартфон: огляд найцікавіших моделей 2024 рокуВибираємо найкращий Андроїд смартфон: огляд найцікавіших моделей 2024 року512 ГБ та оперативної пам’ятіВибираємо найкращий Андроїд смартфон: огляд найцікавіших моделей 2024 рокуВибираємо найкращий Андроїд смартфон: огляд найцікавіших моделей 2024 року12 ГБ.
  • Відмінна автономність завдяки акумулятору ємністю 5000 мАг та швидкій зарядці 67 Вт.
  • Підтримка мереж 5G.

Мінуси

  • Посередня якість камери, особливо під час зйомки в умовах низького освітлення.
  • Відсутність роз’єму для підключення дротових навушників.
  • Дизайн та колірні рішення сподобаються не всім.

Realme C55 : найкращий бюджетник

Вибираємо найкращий Андроїд смартфон: огляд найцікавіших моделей 2024 року
Realme C55

Добре збалансована модель з яскравим екраном та непоганою камерою. Realme C55 вміє робити непогані нічні знімки, гарні вуличні фото та AI Color Portrait. Серед причин купити цей гаджет – зарядка SuperVOOC потужністю 33 Вт, що дозволяє заряджати пристрій до 50% всього за 29 хвилин, а також великий FullHD+ дисплей із частотою оновлення 90 Гц. Однак варто враховувати недоліки даної моделі, такі як застарілий чіпсет MediaTek Helio G88 і кращу камеру.

Плюси

  • Якісний 6,72-дюймовий IPS екран із високим рівнем яскравості та частотою оновлення 90 Гц.
  • Підтримка швидкого заряджання 33 Вт.
  • Яскравий дизайн, що запам’ятовується.
  • Велика кількість оперативної та вбудованої пам’яті.
  • Підтримка карток пам’яті MicroSD до 1 ТБ.

Мінуси

  • Чи не найпродуктивніший чіпсет MediaTek Helio G88.
  • Відсутність стереодинаміків.
  • Пластиковий корпус.
  • Обмежені можливості камери.

Motorola Razr 40 ULTRA : wow-ефект забезпечений

Вибираємо найкращий Андроїд смартфон: огляд найцікавіших моделей 2024 року
Motorola Razr 40 ULTRA

Головна фішка складного компактного смартфону – інтерактивний pOLED-дисплей 3.6″. З його допомогою можна швидко отримати доступ до різних програм, включаючи Spotify та повідомлення. Преміальні матеріали та ультратонкий корпус, яскраві кольори, незвичайний дизайн – все це підкреслить індивідуальність власника.

Задня камера з широкою діафрагмою робить якісні знімки навіть за недостатнього освітлення, а ширококутний об’єктив захопить більше деталей.

Також пристрій має основний pOLED-дисплей 6.9″ з високою частотою оновлення екрану 165 Гц і підтримкою технології HDR10+.

Motorola Razr 40 ULTRA може похвалитися наявністю стереозвуку Dolby Atmos та оптимізацією Snapdragon Sound, процесором Snapdragon 8+ Gen 1, підтримкою стандарту заряджання TurboPower 30 Вт.

Плюси

  • Незвичайна конструкція та висока якість складання.
  • Два якісні екрани: основний 6,9-дюймовий pOLED і зовнішній 3,6-дюймовий pOLED.
  • Потужний процесор Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
  • Безліч функцій та можливостей використання двох дисплеїв.
  • Підтримка Dolby Atmos та стереодинаміки.

Мінуси

  • На основному складаному екрані видно місце згину.
  • Чи не найкращі камери.
  • Середня швидкість заряджання.
  • Не найємніша батарея.

Порівнюємо найкращі Android смартфони за ключовими характеристиками

Xiaomi Poco X6 Pro Realme C55 Motorola Razr 40 Ultra Google Pixel 8 Pro Samsung Galaxy S24 Ultra OnePlus 12
Діагональ основного екрана (дюйми) 6.67 6.72 6.9 6.7 6.8 6.82
Тип основного екрану AMOLED IPS pOLED LTPO ВИ Є Динамічний AMOLED 2X OLED ProXDR (BOE X1)
Роздільна здатність основного екрану 2712×1220 2408×1080 2640×1080 2992×1344 3120×1440 3168×1440
Частота оновлення основного екрана (Гц) 120 90 165 120 120 120
Процесор MediaTek Dimensity 8300 Ultra MediaTek Helio G88 Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 Google Tensor 3 Snapdragon 8 Gen 3 Snapdragon 8 Gen 3
Основна камера (Мп) 64+8+2 64+2 12+13 50 200+50+12+10 50+48+64
Фронтальна камера (Мп) 16 8 32 10.5 12 32
Місткість акумулятора (мАч) 5000 5000 3800 5050 5000 5400
Швидка зарядка (Вт) 67 33 30 30 45 100/50 (бездротова)
Вага (г) 190 189,5 188,5 213 232 220
Розміри у відкритому стані (мм) 74,34х160,45х8,35 75,9 х 165,6 х 7,9 73,95 x 170,83 x 6,99 162,6х76,5х8,8 162,3х79,0х8,6 164,3 х 75,8 х 9,15 см
захист IP52 IP68 IP68 IP65

 

Вище представлені найкращі смартфони Андроїд 2024 року. І ось короткі підсумки.

Найпродуктивніші смартфони – Samsung Galaxy S24 Ultra та Google Pixel 8 Pro. Вони мають потужні процесори і високий рівень продуктивності.

Найдовше тримає батарею – Samsung Galaxy S24 Ultra з його ємним акумулятором та енергоефективним процесором.

Найкраще співвідношення ціна/якість – у Poco X6 Pro 5G. Смартфон виділяється на тлі інших моделей завдяки своєму збалансованому поєднанню продуктивності та вартості.

Найкраща камера. Samsung Galaxy S24 Ultra та Google Pixel 8 Pro пропонують одні з найкращих камер на ринку з високою роздільною здатністю, безліччю функцій та можливостей для якісної зйомки.

Найкраща оптимізація у Google Pixel 8 Pro. Пристрій отримав максимум плюшок в ОС та просунуті функції ІІ.

Наш топ телефонів Андроїд включає найпопулярніші бренди, але вибір ними не обмежується.

Поширені запитання

Який бюджетний смартфон краще купити у 2024 році?

Варто звернути увагу на бренди Xiaomi, Redmi, Poco або Realme, які пропонують хороше співвідношення ціни та якості. Також останнім часом набирають популярності бюджетники Motorola. Наприклад, хороший і недорогий телефон можна знайти серед таких серій: Samsung Galaxy A, Redmi Note, Redmi C.

Які найкращі телефони на Андроїд існують у 2024 році?

Поняття “найкращий” буде трохи різним для кожного користувача. Однак, такі бренди, як Samsung, OnePlus та Xiaomi, пропонують висококласні пристрої з визначними характеристиками.

Який телефон купити у 2024 на Android?

ТОП смартфонів Андроїд завжди буде індивідуальним і спиратиметься на такі показники, як продуктивність, камера, дизайн та тривалість роботи акумулятора. Головне – визначитися з бюджетом та вимогами до гаджету. Загалом Samsung Galaxy S24 Ultra залишається безперечним лідером за всіма параметрами.

Яка остання версія Android?

Найсвіжіша версія операційної системи Android – 14, випущена 8 лютого 2023 року.

Матеріал із партнерськими посиланнями?

 

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: