Дописи 03.10.2023 о 12:49 comment views icon

MSI TITAN GT75 8SG – Титан у світі ноутбуків

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/9d8b6e1824d0468ad4ecea59c390f2b9?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/9d8b6e1824d0468ad4ecea59c390f2b9?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Візьми участь у конкурсі та виграй ігровий ноутбук від?

Сьогодні ігрові ноутбуки вже зайняли певну нішу у світі. Їх випускає велика кількість компаній, а у людей сформувалась думка, що все що має червону клавіатуру та агресивні вставки на корпусі, можна назвати ігровим ноутом. Так чи інакше, кожен прийшов до своїх висновків про них і переважно вважається що ноутбуки гірші за ПК. Але в цій статті я проведу знайомство зі справжнім титаном у світі ноутбуків. Титаном який дасть точну відповідь чому дуже багатьом ПК варто рахуватися з ігровими ноутбуками. Поїхали)

Комплект постачання та технічні характеристики

Зустріч з MSI TITAN GT75 8SG почалася з дуже масивної коробки з вельми лаконічним стилем.

Коробка MSI TITAN GT75 8SGMSI TITAN GT75 8SG - Титан у світі ноутбуків

В коробці нас чекав сам ноутбук, зарядна система із двох блоків живлення по 230W, та їх перехідника для приєднання до ноутбука, фірмова серветка на робочій поверхні та технічна документація.

MSI TITAN GT75 8SG - Титан у світі ноутбуківСистема живленняЗадня сторона ноутбукуMSI TITAN GT75 8SG - Титан у світі ноутбуків

З першого погляду ноутбук дуже вражає. Він має агресивний геймерський дизайн, футуристичні та суворі лінії кожної деталі, підсвічування логотипа MSI на кришці та неймовірну механічну клавіатуру з RGB-підсвічуванням. Кожен елемент цього ноутбука додає йому вражаючого стилю та індивідуальності. Ця зовнішність дуже привертає до себе увагу людей і не залишає байдужим ні одного геймера. А що по характеристиках?

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Характеристики та технічні можливості

Відеокарта і процесор

Під капотом у цього титана розташувався дует із дискретної відеокарти GeForce RTX 2080 на 8ГБ і шести ядерного процесора Intel Core i9-8950HK, з ручним розгоном на всі 6 ядер до 4.8 Гц . Важливо помітити що відеокарта встановлена в MXM слот, що дає можливість її замінити. Так саме як і процесор — відеокарта теж підтримує розгін. MSI TITAN GT75 8SG - Титан у світі ноутбуків MSI TITAN GT75 8SG - Титан у світі ноутбуків

Система охолодження

В якості охолодження в ноутбуці використовується система MSI Coller Boost Titan, яка складається із 2-х гігантських кулерів, зі швидкістю 5300 об/х. і 9 азотних трубок охолодження.

MSI TITAN GT75 8SG - Титан у світі ноутбуків

Система охолоджування виводить гаряче повітря в 3 сторони, і якщо ви задумались про те “Чи не підсмажить мені руку під час гри?” – не переживайте, контакт з потоком повітря на практиці мінімальний та не викликає незручностей.

 

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

MSI TITAN GT75 8SG - Титан у світі ноутбуків

Окрім цього, величезні кулери мають захисний кожух, який не дає потрапляти пилу всередину ноутбука через них. Завдяки цій системі охолодження, тротлінг в ноутбуці просто відсутній, навіть при максимальному навантаженні. Але компанія MSI пішла ще далі та дала можливість розігнати кулери через BIOS, щоб повністю виключити навіть найменшу можливість, що ця машина не справиться з відводом тепла. Замінивши термопасту на рідкий метал, думки про тротлінг можна просто викреслити із голови.

Завдяки фірмовій утиліті MSI Dragon Center, система охолодження має дуже комфортну можливість налаштування. В ньому можна власноруч налаштувати швидкість роботи кулерів при різних температурах. Також біля клавіатури є зручна кнопка для примусового запуску системи охолодження на максимальну швидкість.MSI TITAN GT75 8SG - Титан у світі ноутбуків

Оперативна пам’ять

В ноутбуці встановлено 32 ГБ SO-DIMM DDR4 оперативної пам’яті зі швидкістю 2666МГц. В якості накопичувачів в ноутбуці використовуються 2 швидкісних SSD M.2 PCIe Gen 3 об’єднаних в рейд масив нульового рівня (raid0), а також HDD на 1 ТБ зі швидкістю 7200 об/м.

Швидкість роботи SSD

Ноутбук має чудову платформу для кастомізації внутрішньої пам’яті:

  • 4x слоти під оперативну пам’ять SO-DIMM DDR4 2666МГц з можливістю розширення до 64ГБ
  • слот під 2.5″ HDD
  • 2x комбінований слот M.2 SSD  NVMe PCIe Gen3 / SATA з підтримкою raid0
  • 2x слоти M.2 SSD NVMe PCIe Gen3
  • 1x M.2 SSD слот NVMe PCIe Gen3

Екран

В якості екрана, використовується 17.3″ матова FHD (1920×1080) IPS панель, з частотою оновлення 144 HZ, затримкою всього в 3 мс., підтримкою G-SYNC, 100% обхватом sRGB та 72% обхватом NTSC.

Фото екрану

Аудіо система

За звук відповідає вбудована аудіо система Dynaudio із двох динаміків по 3W та сабвуфера на 5W. За замірами, гучність вбудованої аудіосистеми досягає 88 кГц. Також всередині знаходиться ЦАП ESS SABRE HiFi з 24-бітною розрядністю та частотою дискретизації 192 кГц. Ноутбук має 4 аудіовиходи (1x Mic-in, 1x Headphone-out ((HiFi / SPDIF) 1x Line-in), 1x Line-in, 1x Line-out) для під’єднання будь-якої гарнітури класу high-end і прослуховування FLAC аудіофайлів. В якості софта для керування аудіо використовується додаток Nahimic.

Nahimic

 

Комунікації

Для комунікації в ноутбуці використовуються космічні контролери від компанії “Killer”. Це 10-ти гігабітний мережевий LAN контролер і бездротовий контролер Killer Wireless-AC 1550 з підтримкою стандартів 802.11a/b/g/n/ac. Також ноутбук підтримує Bluetooth 5.0. Для управління мережевими з’єднаннями використовується спеціальний софт Killer Intellegence Center, який дозволяє виставити приоритизацію для різних категорій, увімкнути режим зупинки зайвих процесів під час ігор “Game fast”, а також дає можливість використовувати трафік як з мережі LAN, так і Wi/Fi одночасно, завдяки опції “DoubleShot Pro”. А ще в ноутбуці використовується технологія “Killer Shield” яка захищає мережевий контролер і материнську плату від скачків напруги у локальній мережі.Killer Intellegence Center

Порти та під’єднання периферії

Портів входу/виходу у ноутбука просто безліч, це:

  • USB-C 3.1 Gen 2, з підтримкою Thunderbolt 3, чи DisplayPort в альтернативному режимі)
  • 5 x USB 3.1 Gen 2
  • LAN
  • HDMI
  • Mini DisplayPort
  • 1x Mic-in, 1x Headphone-out ((HiFi / SPDIF) 1x Line-in), 1x Line-in, 1x Line-out
  • Картридер для SD, SDHC, SDXC карток.

Все це дає просто ультимативні можливості для підключення будь-якої периферії, шолому VR, і 3-х додаткових моніторів через USB-C, HDMI та Mini DisplayPort, що перетворить цю машину просто в неймовірну ігрову станцію.MSI GT75 3 displays

 

Клавіатура і робоча поверхня

Клавіатура — шедевр! Механічна клавіатура від компанії Steelseries, з супер швидкими перемикачами Cherry Speed Silver і RGB-підсвічуванням, яке можна повністю переналаштувати під свій смак завдяки фірмовому софту Steelseries Engine. Клавіатурі можна налаштувати особистий колір чи перелив на кожну клавішу. Вона вміє грати кольорами як еквалайзер при відтворенні музики чи грі. Може міняти кольори при натиску, відтворювати GIF зображення, синхронізувати перелив кольорів з іншими пристроями Steelseries чи відображати завдяки підсвічуванню, корисні показники, такі як звуки з Discord чи різноманітні показники HP, мани, кількості патронів в таких іграх як LoL, Dota 2, CS:GO та інших. Кожну клавішу ноутбука можна переналаштувати чи назначити макроси. Steelseries Engine автоматично перемикає режими роботи в різних іграх та додатках. Ергономіка клавіатури продумана на вищому рівні. На робочій поверхні перед клавіатурою встановлена накладка, завдяки якій долоні находяться на одному рівні з клавіатурою. Використовується великий розмір клавіш Shift і CTRL для того, щоб точно попасти по ним, коли це важливо. Клавіша W має на собі такий же горбок як на F і J, це унеможливлює промахування по клавіатурі на тактильному рівні. Клавіша FN при натиску вимикає підсвітку клавіатури, замість цього підсвічує ті клавіші які можуть взаємодіяти в комбінації з нею. Завдяки FN клавіатура має швидке керування гучністю, яскравістю екрана, яскравістю підсвітки клавіатури та взаємодію з технологію MSI Shift, яка дає можливість перемикати режими продуктивності в один клік. Всі кейкапи зроблені із якісних матеріалів, на яких за роки використання немає ні одної подряпини. Кожен кейкап можна зняти, а вся клавіатура відділена від внутрішньої частини ноутбука, що захистить залізо ноута, якщо випадково пролити на нього рідину. Ця клавіатура просто космос!

Робоча поверхня ноутбука має міцну конструкцію виконану з металу, яка виключає прогинання, навіть при дуже сильному натиску. Завдяки грамотному розташуванню процесора і відеокарти, робоча поверхня не нагрівається більше ніж 32°C.MSI TITAN GT75 8SG - Титан у світі ноутбуківMSI TITAN GT75 8SG - Титан у світі ноутбуківSteelseries EngineMSI TITAN GT75 8SG - Титан у світі ноутбуківMSI TITAN GT75 8SG - Титан у світі ноутбуківMSI TITAN GT75 8SG - Титан у світі ноутбуківMSI TITAN GT75 8SG - Титан у світі ноутбуків

Пропоную подивитися зняте мною відео про клавіатуру https://youtu.be/BnWjft5Quxo

Продуктивність в іграх

Хоча MSI GT-75 TITAN 8SG був випущений у 2019 році, однак це дуже передова машина, яка дозволяє грати у всі ігри на ультра налаштуваннях по сьогоднішній день.

FPS в іграх на ультра налаштуваннях:

Назва гри Налаштування графіки Середній показник FPS
Cyberpunk Ultra, Ray Tracing off 65
Cyberpunk Ultra, Ray Tracing – ultra (DLSS off) 30
League of Legends Ultra 144+
Dota 2 Ultra 132
CS:GO Ultra 144+
Battlefield 5 Ultra, Ray Tracing on 72
Forza Horizon 5 Ultra, Ray Tracing – ultra 66
Need For Speed: Unbound Ultra, Ray Tracing – ultra 67
Overwatch 2 Ultra 94

Завдяки екрану з частотою 144Гц і швидкістю відклику 3 мс. вдається миттєво реагувати на те що відбуваються в грі. Технологія підключення додаткових дисплеїв дуже допомагає при роботі та іграх. Наприклад можна робити дейліки в Honkai: Star Rail i Genshin Impact одночасно, на різних моніторах 😀

Історія купівлі та чому саме MSI?

У 2019 році, я поставив перед собою задачу купити потужну машину, яка зможе задовольнити всі мої потреби продуктивності в іграх і при цьому буде мобільною, через те, що я часто подорожував по роботі. Спочатку я став дивитися на ноутбуки до 2000$, але як то кажуть — апетит приходить під час їжі. Я став задивлятися на більш дорогі ноутбуки на відеокартах новенького покоління. А як ви пам’ятаєте, саме у 2019, на світ з’явились відеокарти 20-го покоління, з підтримкою технологією трасування променів — рейтрейсинг. Вихід цієї технології у світ, побудив до неї шалений інтерес серед геймерів, включаючи і мене. І ось, на горизонті з’явились 2 фаворити, це Asus ROG G703GX і MSI TITAN GT75 8SG. Переглядаючи увесь доступний матеріал, я з кожним днем все більше закохувався саме в ноутбук від MSI. Я був вражений його можливостями, які до сьогоднішнього дня заставляють посміхатися, при натиску на кнопку живлення. Я вирішив купити саме його, але це виявилося не так і легко. Річ у тому, що ноутбук цієї моделі офіційно не постачався в Україну. Трохи пошукавши, я знайшов магазин який міг привезти його з Польщі. Купівля цього ноутбуку обійшлась мені в 4200$. Через те, що ноутбук був саме з Польщі, він має один нюанс — клавіатуру без української літерації. Це можна було виправити лазерним гравіюванням. Спробувавши його на декількох клавішах, результат вийшов не дуже і я відмовився від нього, тим паче що знаходження літер на клавіатурі, я знав не дивлячись на неї.

Особливості експлуатації

Обслуговування ноутбука

Обслуговувати ноутбук достатньо легко, нижня кришка прикручена на 5 вінтів і має спеціальну форму для легкого зняття.Задня кришка

Зняти систему охолодження для заміни термопасти займає приблизно 5 хвилин.

MSI TITAN GT75 8SG - Титан у світі ноутбуків

Система живлення

Система живлення ноутбука на 460W, доволі масивна річ. Для того, щоб приховати її та зробити охайний вид, я змайстрував ось таку конструкцію на задній стінці стола.

MSI TITAN GT75 8SG - Титан у світі ноутбуків

MSI TITAN GT75 8SG - Титан у світі ноутбуків

Рюкзак

Оскільки основна мета цієї машини була саме в можливості грати в подорожах, після купівлі, я став шукати для нього рюкзак. Купити не брендовий рюкзак до такої дорогої машини було якось не солідно. Одже я став розглядати рюкзаки саме виробництва MSI. Перший рюкзак який я обрав, був придбаний мною через OLX і начебто підходив до серії ноутбуків GT, про що свідчив логотип на ньому. Отримавши рюкзак я виявив, що сам ноутбук не вміщується в спеціальне місце для нього, через свою товщину майже в 6 сантиметрів. Після цього я став шукати рюкзак, який підходив саме для MSI TITAN GT75. Через деякий час я знайшов його в продажі на eBAY.Спорядженний рюкзак

Подорожі з ноутбуком

MSI GT75 TITAN 8SG – не дарма названий титаном. Це сказалось не тільки на продуктивності, а і на масі. Маса самого ноутбука – 4.6 кг., а його зарядна система важить 2.3 кг. Повна маса спорядженого рюкзака з ноутом, блоками живлення, навушниками, мишкою, килимком і геймпадом – 9.3 кг. Також через велику кількість дротів від периферії та системи живлення, інколи ноутбук дуже ретельно оглядають в різних аеропортах світу.Рюкзак на спині

Робота за ноутбуком

Через те що ноутбук має висоту в 6 см., для комфортної роботи за ним бажано мати крісло з підлокітниками змінної висоти, для того, щоб ліва рука була на одному рівні з робочою поверхнею ноутбука.Крісло

Заключення

MSI GT75 TITAN 8SG це дивовижна машина, яка за 4 роки використання, подарувала мені масу позитивних емоцій. Його технічні можливості вражають по сьогодні, та не дають жодного натяку на те, що він не впорається з поставленою задачею. Ця машина роками гідно йде через усі складнощі та ніколи мене не підводила. Я радий що володію цим Шедевром від компанії MSI та ні єдиного разу не пожалкував про витрачені кошти.

P.S. Дякую всім хто дочитав цю статтю до кінця. Сподіваюсь мені вдалось передати емоції від володіння цим ноутом. 

Мирного неба всім нам! Слава Україні! 💙💛

Візьми участь у конкурсі та виграй ігровий ноутбук від?

Нові моделі ігрових ноутбуків MSI на базі RTX 40** серії з підтримкою DLSS 3.0 – для найвибагливіших геймерів. Ноутбуки серії Prestige та Modern – потужні помічники в роботі, навчанні та повсякденному користуванні.
Один з цих ігрових монстрів – MSI Crosshair C12V ти можеш виграти вже зараз, взявши участь в нашому конкурсі.
Бонус для читачів ITC.ua: знижка 5% у MOYO на будь-який ноутбук MSI за промокодом ITCMOYOITC.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: