Новини Софт 02.06.2022 о 18:03 comment views icon

Американська Palantir Technologies готова відкрити офіс в Україні та почати спільні розробки з українськими спеціалістами

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

2 червня президент України Володимир Зеленський та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зустрілися із CEO Palantir Алексом Карпом, який перший із генеральних директорів великих західних корпорацій з початку війни приїхав до Києва з робочим візитом. Сторони обговорили подальшої співпраці у сфері захисту та безпеки, а також цифровізації.

Алекс Карп під час зустрічі повідомив, що компанія готова відкрити офіс в Україні та готувати спільні розробки з українськими фахівцями. Він також висловив підтримку Україні та захоплення українським народом.

“Подальша співпраця з Palantir допоможе посилити нашу армію та якомога швидше перемогти ворога, бо в сучасній війні велику роль відіграють саме технології”.

Михайло Федоров,

віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Поки ніякої конкретики щодо відкриття офісу Palantir в Україні та найму українських спеціалістів немає.

Palantir — американська компанія, розробник програмного забезпечення аналізу даних для організацій. Основні замовники — інвестиційні банки, спецслужби та хедж-фонди. Крім Алекса Карпа, серед її засновників є також Пітер Тіль — співзасновник PayPal та один із перших інвесторів Facebook.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: