Новини Новини 09.11.2023 о 12:49 comment views icon

Британський регулятор Ofcom опублікував рекомендації, як треба поводитися з незаконним контентом. Діяти на випередження!

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Британський регулятор Ofcom опублікував рекомендації, як треба поводитися з незаконним контентом. Діяти на випередження!

Після складного багаторічного ухвалення Закону про безпеку в Інтернеті у Великій Британії, регулятор Ofcom опублікував свої перші рекомендації щодо того, як технологічні компанії можуть дотримуватися цього закону. Його пропозиція, як частина багатоетапного процесу публікації — окреслює, як соціальні медіаплатформи, пошукові системи, онлайн і мобільні ігри та порнографічні сайти повинні поводитися з незаконним контентом, таким як матеріали, що містять сексуальне насильство над дітьми (CSAM), терористичний контент і шахрайство.

Рекомендації публікуються як пропозиції, щоб Ofcom мав змогу зібрати відгуки до того, як Парламент Великої Британії затвердить їх наприкінці наступного року, передає The Verge. Технологічні компанії можуть гарантувати, що вони дотримуються закону, дотримуючись рекомендацій дослівно, але вони можуть обрати свій власний підхід, якщо продемонструють відповідність основним правилам закону.

Це вперше покладає на технологічні компанії обов’язок нести відповідальність за безпеку своїх користувачів. Коли їм стає відомо, що на їхній платформі є незаконний контент, вони повинні його видалити, а також провести оцінку ризиків, щоб зрозуміти, які конкретні проблеми можуть нести ці послуги.

— керівник відділу онлайн-безпеки Ofcom Гілл Вайтхед.

Мета в тому, щоб вимагати від сайтів діяти на випередження, щоб зупинити поширення нелегального контенту, а не просто робити це постфактум. За словами юристки Клер Вайзман, яка спеціалізується на технологіях, медіа, телекомунікаціях і даних — це має сприяти переходу від реактивного до більш проактивного підходу.

За оцінками Ofcom, близько 100 000 сервісів можуть підпасти під ці широкі правила, хоча лише найбільші платформи з найвищим рівнем ризику повинні будуть дотримуватися найсуворіших вимог. Ofcom рекомендує цим платформам впроваджувати такі політики, як-от недопущення надсилання незнайомцями прямих повідомлень дітям, використання зіставлення хешів для виявлення та видалення CSAM, утримання команд модерації контенту та пошуку, а також надання користувачам можливості повідомляти про шкідливий контент.

Існує один великий виняток: платформа, відома як X (Twitter). Зусилля Великої Британії з розробки відповідного законодавства розпочалися задовго до придбання Twitter Ілоном Маском, але воно було ухвалене після того, як він звільнив значну частину команди з питань довіри та безпеки, а також ініціював послаблення стандартів модерації, що могло призвести до конфлікту X з регуляторами. Наприклад, у рекомендаціях Ofcom зазначено, що платформи повинні мати можливість легко блокувати користувачів — але Маск публічно заявив про свої наміри прибрати функцію блокування з X. Він конфліктував з ЄС через подібні правила і, як повідомляється, навіть розглядав можливість виходу з європейського ринку, щоб уникнути їх.

Онлайн-курс "Режисура та візуальний сторітелінг" від Skvot.
Перетворюй свої ідеї на сильні історії в рекламі, кліпах чи кіно Досвідом ділиться режисер, продюсер та власник продакшену, який 10+ років у професії.
Детальніше про курс

X/Twitter можуть «‎вимкнути» в Європі — Маск розмірковує про вихід з ринку на тлі розслідування ЄС


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: