Новини Новини 29.10.2022 о 17:23 comment views icon

Ілон Маск створює раду з модерації контенту у Twitter – саме вона прийматиме рішення про розблокування акаунтів (зокрема, й сторінки Дональда Трампа)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Ілон Маск, новий власник Twitter, анонсував створення спеціальної ради для прийняття важливих рішень модерації в компанії. 

У твіті в п’ятницю Маск сказав, що рада матиме “дуже різноманітні” точки зору і додав, що до її появи – ніяких важливих рішень щодо вмісту твітів чи відновлення акаунтів прийнято не буде. 

Кілька годин потому він прояснив свою заяву: 

“Якщо бути точнішим, ми ще не внесли жодних змін у політику модерації вмісту Twitter”.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Одним з аргументів Маска щодо покупки Twitter було його бажання зробити “платформу для свободи слова”. Також мільярдер сказав, що, подумає над поверненням у соцмережу таких суперечливих фігур, як колишній президент США Дональд Трамп. Судячи з останнього оголошення Ілона  – це рішення буде приймати саме новостворена рада.

Жодних подробиць щодо того, скільки учасників буде у раді, як їх оберуть та чим орган відрізнятиметься від команд модерації вмісту та політики (які вже існують в компанії), не було опубліковано. Однак Маск явно дав зрозуміти, що не згоден з тим, як працюють нинішні системи модерації (коли він взяв під контроль компанію, то одразу звільнив кількох керівників, у тому числі керівницю напряму політики компанії Віджаю Гадде, яку публічно критикував раніше).

Інші компанії соціальних медіа спробували, здавалося б, подібний підхід — Meta має свою наглядову раду, що керує Facebook і приймає рішення щодо модерації (але її робота постійно викликає купу питань). Існує також мережа законів, які можуть потенційно диктувати те, як технологічні компанії можуть модерувати свої платформи. А це може обмежити рішення щодо модерації, які можуть приймати Twitter та інші платформи, незалежно від того, до яких ідеалів “свободи слова” вони прагнуть.

Є й інші зміни, які очікують на компанію з приходом Маска. The Washington Post повідомляла, що Маск планував звільнити 75% співробітників Twitter, пославшись на оцінки, дані потенційним інвесторам компанії. Ілон повідомив персоналу, що 75% – це не правильна цифра.У листуванні зі своїм другом, підприємцем Джейсоном Калаканісом, представленим юристами Twitter, мільярдер обговорював скорочення штату з пропозицією “повернути співробітників до офісів” (це означало б, що 20% співробітників підуть добровільно).

Ще одна ідея Маска — впровадити систему ранжування стеків (лідери в командах повинні оцінювати співробітників, які працюють під їх керівництвом, як кращих, хороших, середніх або поганих). Ця практика, як відомо, закінчилася в Microsoft у 2013 році, оскільки сприяла формуванню поганої культури та скороченню чисельності персоналу.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Хоча Ілон і заявляв, що придбання Twitter не є для нього “способом заробити гроші”, він також повідомив інвесторам, що планує подвоїти дохід за три роки та потроїти кількість щоденних користувачів, які можуть переглядати рекламу за той самий період, хоч і не надав подробиць про те, як досягатиме цілей. Також з урядів та корпорацій може стягуватися “невелика плата” за використання Twitter.

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: