Технології Новини 21.05.2024 о 12:23 comment views icon
Стаття з  

Двоє студентів хакнули мільйони пральних машин, щоб безплатно прати білизну

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg

Ігор Шелудченко

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Двоє студентів Каліфорнійського університету в Санта-Крузі знайшли в системі безпеки пральних машин вразливості, які дозволяють безплатно прати білизну.

Про це розповів TechCrunch.

Двоє студентів, Олександр Шербрук і Яков Тараненко, використовували API, щоб віддалено керувати пральними машинами компанії CSC ServiceWorks.

CSC ServiceWorks — досить велика компанія. Має більше мільйона пралень і торгових автоматів, які працюють у коледжах, багатоквартирних будинках, пральнях тощо в США, Канаді та Європі.

Студенти попередили компанію про вразливість ще у січні. Але CSC ServiceWorks просто тихо знищила їхні фальшиві мільйони.

Саме відсутність відповіді спонукала їх розповісти іншим про ці вразливості.

Вразливість криється в API, який використовується мобільним застосунком CSC Go. Шербрук і Тараненко виявили, що сервери CSC можна обманом змусити прийняти команди, які змінюють баланс їхніх рахунків, оскільки будь-які перевірки безпеки виконуються програмою на пристрої користувача та автоматично довіряються серверам CSC.

Також є доступний список команд, який дозволяє підключатися до всіх пральних машин онлайн.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: