Новини IT-бізнес 28.07.2023 о 12:32 comment views icon

Fintech Farm Дубілета звільнила понад 20% команди з метою скорочення витрат

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

У британському фінтех-стартапі працювало 150 людей.

Інформацію про звільнення 28 співробітників Fintech Farm з метою скорочення витрат, підтвердив сам Дубілет в коментарі AIN.UA:

«Останні два роки у нас відбувалося стрімке зростання бізнесу. Але зараз ми дійшли висновку, що нам потрібно трохи скоротити витрати, щоб не перейматися станом світової економіки та термінами підняття наступного раунду. А так ми можемо не переживати, піднімемо наступний раунд через рік або через два».

Після відходу від управління monobank у 2019 році та річного перебування на посаді міністра в КМУ Дмитро Дубілет повернувся до бізнесу та заснував Fintech Farm разом із Миколою Безкровним, колишнім M&A директором KPMG UK, та Олександром Вітязем, засновником Middleware та творцем «Приват24».

Fintech Farm – це платформа для запуску необанків (віртуальні банки, які надають фінансові послуги через інтернет і не мають у своїй структурі традиційних банківських відділень), яка зокрема запустила Leobank в Азербайджані у співпраці з місцевим Unibank. Нині проєкт вже став прибутковим та має понад 1 мільйон активних користувачів.

У 2022-му році колишня акціонерка та фіндиректорка monobank Людмила Шмальченко звинуватила Дубілета у плагіаті, аргументуючи свої претензії тим, що Leobank копіює інтерфейс та лендинг monobank, а також пропонує подібні функції. Дубілет усі обвинувачення відкинув, назвавши ситуацію «‎комічною».

На сьогодні компанія Fintech Farm залучила $29,5 млн у кількох раундах інвестицій.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: