Новини IT-бізнес 18.12.2023 о 12:01 comment views icon

GlobalLogic розпитала айтівців про плани на 2024-й. В пріоритеті — родина, збори FPV та соло-походи Карпатами

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

GlobalLogic — друга за грошовим обігом ІТ-компанія в Україні — у новому дослідженні розпитав понад 1000 спеціалістів про їхні плани на 2024 рік.

Так, в умовах невизначеності майбутнього через війну (всі інші серйозні виклики давно відійшли на другий план) надзвичайно складно щось планувати. Проте дослідження стверджують, що планувати те, що нам під силу — загалом надзвичайно корисно, оскільки забезпечує мінімальне відчуття контролю та покращує ментальну рівновагу. 

Що планують айтівці GlobalLogic на 2024 рік — інфографіка + ключові тези

У власному дослідженні GlobalLogic з’ясувала, що після вторгнення майже третина фахівців перестали будувати довгострокові плани, чверть обмежила горизонт планування найближчим місяцем, і лише 14% зберегли звичку формувати детальні та довгострокові плани.

Учасники опитування визначили, що у 2024 році насамперед дбатимуть про родину та добробут близьких людей. На другому місці особистий та професійний розвиток — навчання, ментальне здоров’я, кар’єрні здобутки. Водночас майже половина респондентів відзначила важливість волонтерства, а також фізичного розвитку та спортивних досягнень.

GlobalLogic розпитала айтівців про плани на 2024-й. В пріоритеті — родина, збори FPV та соло-походи Карпатами

Серед особистих цілей більше третини респондентів вказали вивчення щонайменше однієї нової мови програмування. Серед інших намірів —  збір FPV-дронів, соло-походи в гори, опанування музичного інструменту, прихисток тварини з притулку, ремонт у квартирі, завершення магістратури, повернення до рідного міста, створення родини, донати у понад 100 000 грн для ЗСУ. З початку війни лише у внутрішньому чату в Telegram фахівці GlobalLogic зібрали понад 54 млн гривень для ЗСУ, зазначають в компанії.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

 

GlobalLogic розпитала айтівців про плани на 2024-й. В пріоритеті — родина, збори FPV та соло-походи Карпатами

На питання «З чим асоціюється ваша дорожня карта на 2024 рік?», 30% вказали на Закон Мерфі, вочевидь готуючись до непередбачуваних змін. Ще у 24% виникла асоціація з діаграмою Ганта, що вказує на бажання фахівців структурувати свої плани. Менше (13% респондентів) наступний рік пов`язують з відомою бритвою Оккама, що символізує відсікання зайвого та вибір простих, але ефективних рішень.

За даними IT Research Ukraine, український експорт IT-послуг за підсумками 2023-го вперше в історії не зросте — водночас очікується, що ІТ-сектор вийде на загальний результат $8 млрд проти $7,97 млрд торік та $7,89 млрд за результатами 2021-го. Наразі ІТ-послуги становлять найбільшу частку українського експорту послуг — 41,5%, а кількість українських айтівців стабільно збільшується і зараз вже перевищує 307 тис. (на 8% більше, ніж торік).

Український ІТ-експорт цього року становитиме близько $7 млрд ─ Це буде перше скорочення за часів незалежності


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: