Новини Софт 05.04.2023 о 12:17 comment views icon

Google Drive зняв обмеження на 5 млн доданих файлів — його впровадили непомітно, що дуже засмутило передплатників

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Google Drive зняв обмеження на 5 млн доданих файлів — його впровадили непомітно, що дуже засмутило передплатників

Google прибрав обмеження на кількість доданих до Drive файлів. Нещодавно його запровадили негласно, що виявили користувачі. У компанії заявили, що обмеження торкалося лише невеликої кількості акаунтів. Зараз у Google вивчають альтернативні варіанти обмежень.

Акаунт Google Drive у Twitter повідомив: «Нещодавно ми випустили системне оновлення обмежень елементів диска, щоб зберегти стабільність та оптимізувати продуктивність. Хоча це вплинуло лише на невелику кількість людей, ми скасовуємо цю зміну, досліджуючи альтернативні підходи для забезпечення відмінного досвіду для всіх».

У лютому деякі користувачі Gogogle Drive зіткнулися з помилкою – завантаження файлів не вдавалося. Представник компанії підтвердив, що в їхньому випадку діяло обмеження на 5 млн створених файлів, щоб «запобігти неправильному використанню системи таким чином, щоб це могло вплинути на стабільність та безпеку».

Про первісне обмеження не повідомлялося, за що Google отримав порцію критики від користувачів. Ситуацію посилює той факт, що обмеження торкнулося платних користувачів, включаючи тих, хто передплатив найвищий рівень Google One, який надає до 30 ТБ сховища.

Воркшоп "PR + AI: Рисерч, Креатив, Контент" від Skvot.
Навчіться адаптувати потенціал АІ під задачі піарника. Корисні тулзи, яким можна делегувати рутину, генерувати свіжі ідеї для контенту і піар-стратегій.
Дізнатись більше

Для тих, хто часто створює або завантажує невеликі файли, було цілком можливо досягти встановленої межі кількості файлів. Крім того, на Google Drive немає лічильника, який міг би попередити користувачів про швидке вичерпання ліміту. Технічно не найкращий підхід обернувся компрометацією перед користувачами, які надалі чекають від Google більшої відкритості.

Google розширив простий обмін файлами в Android на ПК – бета-версія програми Nearby Share доступна для Windows та працює в Україні

Джерело: Engadget


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: