Новини Новини 07.03.2022 о 15:56 comment views icon

MacPaw припиняє продажі своїх продуктів в росії та білорусі, а також спрямує весь виторг з цих країн на підтримку ЗСУ

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Застосунки українського розробника MacPaw (Setapp, CleanMyMac, Gemini 2 та ін) більше недоступні на території росії та білорусі. Про це повідомили у компанії, окремо зазначивши, що усі кошти, раніше отримані від продажу продуктів MacPaw у цих країнах, компанія спрямує на підтримку ЗСУ.

Застосунки не доступні як на сайті, так і на App Store у цих країнах, а користувачі, які купили продукти MacPaw раніше, більше не зможуть продовжити термін дії ліцензії. Кнопки Buy Now і Free Download в магазині MacPaw для користувачів з рф та білорусі тепер посилаються на блог-пост із позицією компанії щодо вторгнення.

MacPaw припиняє продажі своїх продуктів в росії та білорусі, а також спрямує весь виторг з цих країн на підтримку ЗСУ

З початку російської агресії  MacPaw використовувала свої продукти для поширення інформації про воєнні дії на території України серед російських та білоруських користувачів. Так, компанія розмістила у своїх застосунках посилання на статтю “Узнайте правду о событиях в Украине”, присвячену росіянам і білорусам. Стаття отримала 167 тис переглядів з території РФ, і 121 тис. — з білорусі. Нещодавно “Роскомнадзор” заборонив усі джерела, перераховані у статті, а також саму статтю.

Раніше MacPaw зробила власний VPN -сервіс ClearVPN безплатним для всіх користувачів з України, а також оголосила про безплатну ліцензію на CleanMyMac X для представників медіа, які висвітлюють події війни в Україні.

Український розробник MacPaw дарує річну підписку ClearVPN

Курс QA від Mate academy.
Найпростіший шлях розпочати кар'єру в ІТ та ще й з гарантованим працевлаштуванням.
Інформація про курс

  • MacPaw — українська продуктова компанія, яка створює та розповсюджує програми для macOS та iOS. Компанію заснував Олександр Косован у Києві у 2008 році. За більш ніж 13 років на ринку MacPaw запустила понад 10 продуктів, серед яких — CleanMyMac X, Setapp, Gemini, ClearVPN та інші.
  • За даними MacPaw, її програмами зараз користується понад 30 млн людей — ПЗ встановлене на кожному п‘ятому комп’ютері Mac у світі.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: